Pred nekaj dnevi je hrvaška televizija RTL šla v Sevnico z eno samo nalogo: odkriti kraj, v katerem je živela Melania Trump, v Sloveniji znana tudi kot Melanija Knavs, potencialna prva dama ZDA. Našli so prazno hišo njenih staršev, a pripomnili, da denar očitno ni problem, ker je pred vhodom nenehno prižgana luč. Spregovorila je tudi soseda Ana in prostodušno dejala, da družine denar ni pokvaril, saj Melanijino mamo »vidimo v istem plašču, starem kot Biblija. To mora res spremeniti.«

Hrvati so kraj opisali kot »prijateljsko Sevnico«. Reuters je v začetku meseca Sevnico opisal kot »kraj ob reki«. Toda v prvi knjigi o Melanii Trump je že v naslovu Sevnica opisana kot »komunistična vas«.

Opazili so njen slovenski akcent

Melania Trump – iz komunistične vasi v Belo hišo je slovenski naslov sicer angleške knjige, ki se na Amazonu v elektronski obliki prodaja za 11,24 dolarja in je delo Bojana Požarja in Igorja Omerze. Gre za neavtorizirano biografijo gospe Trump. V njej so drobci zgodbe o Melaniji Knavs, kot so jo poznali njeni prijatelji v Sloveniji. Denimo nekdanji fant, ki jo je po desetih letih obiskal v New Yorku in ugotovil, da se je kot gospa Trump zelo spremenila. Celo tako zelo, da se je z njim hotela pogovarjati angleško. Ali pa pričevanje njene učiteljice iz osnovne šole, ki se je spominja kot marljivega dekleta, ki ni nikoli hotelo biti v središču pozornosti, a je izstopalo po svojih oblačilih, ki jih je z mamimo pomočjo samo predelovalo.

Njen modni slog je še vedno dovolj opazen, da so se o njem razpisali tudi ameriški mediji, ki so ga označili kot konservativno-elegantnega. Kako vroča tema je Melania, so spoznali tudi Trumpovi svetovalci, tako da jo v zadnjih tednih mož malo sili v ospredje. Dvakrat je na shodih celo izrekla nekaj kratkih stavkov v smislu: rad vas ima in mi njega, ker bo odličen predsednik. Posnela je še en televizijski intervju, kjer pa je dosledno v skoraj identičnih stavkih ponovila to, kar je povedala že prej. Dovolj, da so ameriški mediji končno opazili njen »slovenski akcent«.