Celjski rokometaši so po odmevni zmagi v Plocku proti Wisli srečanje proti Flensburgu pričakali z veliko mero optimizma in upanjem na novo presenečenje, ki bi jih močno približalo igranju v osmini finala lige prvakov. Z izjemo Litvanca Povilasa Babarskasa, ki je nastopil kljub bolezni, se je zasedba trenerja Branka Tamšeta v dvorani Zlatorog nemškemu velikanu zoperstavila v izključno domači zasedbi in v prvem polčasu povsem zasenčila enega glavnih kandidatov za končno zmago v tekmovanju.

Za presenečenje zmanjkalo moči

Igra gostov, za katerimi je napornih nekaj dni, saj so pred tem v ligi prvakov igrali proti Kielu, v domačem prvenstvu pa proti Rhein-Neckar Löwnu, je bila v prvem polčasu daleč od navdušujoče. Po uvodnih vodstvih s 6:4 in 8:6 je njihova koncentracija močno popustila, kar so Celjani izkoristili in s štirimi zaporednimi zadetki prešli do vodstva z 10:8. Če je Flensburgu prvih dvajset minut še uspelo držati stik, pa so jih slovenski prvaki v zadnjih desetih minutah povsem zasenčili. Ob nekaj izvrstnih obrambah domačega vratarja Urbana Lesjaka, v prvem polčasu jih je zbral osem, in zbrani igri v napadu so v 30. minuti po zadetku Blaža Blagotinška prišli celo na štiri gole prednosti (15:11), po zadetku Lasseja Svana pa sta ekipi na odmor odšli z izidom 15:12.

Proste minute med polčasoma je v slačilnici bolje izkoristil gostujoči trener Ljubomir Vranješ, saj je Flensburg v drugi del krenil izvrstno in v 33. minuti prišel do izenačenja, v 39. minuti pa tudi do vodstva z 18:17. Pivovarjem je v naslednjih minutah še uspelo strniti svoje vrste in si znova priigrati tri gole prednosti (21:18), vendar jim je v zaključku tudi zavoljo poškodbe Mihe Zarabca – po tekmi je moral v bolnišnico – za presenečenje zmanjkalo moči. Evropski prvaki izpred dveh sezon so na krilih svojega vratarja Kevina Möllerja in tudi po zaslugi daljše in kakovostnejše klopi slabih pet minut pred koncem povedli za tri gole, končni rezultat 30:26 za goste pa je enajst sekund pred koncem postavil Thomas Morgensen.

Zmagovalca odločile malenkosti

»Jezen sem. Ne toliko zaradi poraza, temveč zaradi dejstva, da nas vedno od uspeha oddaljijo težave in poškodbe. Enostavno jih je bilo tokrat preveč, da bi na koncu premagali zelo dober Flensburg, ki je zame še vedno eden glavnih favoritov lige prvakov. Nastopili smo odlično, imeli vse v svojih rokah do zadnjih minut, vendar pa smo nato po vseh nakopičenih težavah padli in Flensburg je to seveda izkoristil,« po tekmi nezadovoljstva ni skrival trener Branko Tamše.

V ekipi Celja sta bila sicer strelsko najbolj razpoložena Blaž Janc s sedmimi in Žiga Mlakar s petimi goli, medtem ko je pri mednarodno pisani zasedbi gostov z osmimi zadetki blestel Svan, po šest pa sta jih dodala še Morgensen in Holger Glandorf. »Vedeli smo, kaj nas čaka, saj imajo v Celju prav vse ekipe težave,« je po svoji deseti zmagi v ligi prvakov povedal strateg vodilnega moštva skupine A Ljubomir Vranješ in pristavil: »Po slabem prvem polčasu nam je v zadnjih petnajstih minutah uspelo prevzeti nadzor nad dogajanjem na igrišču. Malenkosti, kot je dobra predstava našega vratarja Kevina Möllerja, pa so na koncu odločile zmagovalca.«

Rokometaše iz Savinjske doline, ki po dvanajstih odigranih krogih v ligi prvakov s petimi osvojenimi točkami ostajajo na predzadnjem mestu, do konca rednega dela čaka še gostovanje v Zagrebu in domača tekma z Bešiktašem. Za preboj v osmino finala morajo osvojiti najmanj tri točke, kar pomeni, da si novega poraza preprosto ne smejo več privoščiti.

Liga prvakov, 12. krog, skupina A: PSG – Bešiktaš 40:28, Celje – Flensburg 26:30, Veszprem – Zagreb 27:25, Kiel – Wisla 26:24, vrstni red: PSG 20, Flensburg 20, Veszprem 19, Kiel 13, Zagreb 9, Wisla 8, Celje 5, Bešiktaš 2, skupina B: Vardar – Kristianstad 38:36, Kielce – Rhein Neckar 28:27, Kolding – Montpellier 27:26, Barcelona – Pick Szeged 30:25, vrstni red: Barcelona 19, Kielce 17 , Rhein Neckar in Pick po 15, Vardar 14, Montpellier 7, Kristianstad 5, Kolding 4.