V polfinalni obračun košarkarskega pokala Spar je Tajfun krenil samozavestno in z zavedanjem, da je na zadnjih petih tekmah proti Krki klonili le enkrat. A to je močno žulilo tudi Novomeščane, ki si vnovičnega poraza proti Šentjurčanom niso želeli privoščiti. Temu primerna je bila tudi predstava na parketu dvorane Tivoli, saj je dolenjsko moštvo od uvodnega sodnikovega meta kontroliralo potek obračuna in se na koncu zasluženo veselilo uvrstitve v tretji zaporedni pokalni finale. Na drugem obračunu je Lastovka poskrbela za presenečenje dneva, saj je ugnala favoriziran Zlatorog.

Čeprav je imel Tajfun v dvorani Tivoli veliko premoč na tribunah, se to na parketu ni poznalo. Še pred koncem prve četrtine so povedli za 15, nato pa tekmo brez dramatičnih vložkov mirno pripeljali do konca. »Kaj se je na začetku zgodilo? Krka je dobila velik veter v hrbet. To si lahko predstavljate kakor želite. Borili smo se, prišli tudi na minus pet, a je imela Krka vedno odgovor,« je po izpadu jezno razlagal trener Tajfuna Dejan Mihevc, ki je z vetrom v hrbet mislil na nekaj spornih sodniških odločitev. Te so ga tako sprovocirale, da si je sicer mirni strateg zaradi izbruha jeze prislužil tehnično napako in bil tik pred izključitvijo. »Kot vsaka tekma proti Tajfunu, je bila tudi ta težka. Šentjurčani so že dalj časa skupaj in imajo utečen sistem. Naše pretekle izkušnje z njimi so slabe, zato jih izredno spoštujemo. Do konca sezone nas čaka še nekaj težkih medsebojnih bitk,« pa je povedal trener Krke Vladimir Anzulovič.

Tako kot Krka proti Tajfunu je tudi Lastovka proti Zlatorogu vodila celotnih 40 minut, le da je bilo to precej bolj nepričakovano. Košarkarji trenerja Andreja Žaklja so navdušili s fanatično borbenostjo, medtem ko so se Laščani kot kaže iztrošili ob presenečenju proti Olimpiji. Strateg Zlatoroga Aleš Pipan je tako v dveh dneh prehodil pot od junaka do bedaka.

Pokal Spar, polfinale: Krka – Tajfun 87:75 (22:13, 43:35, 65:49, Mulalić 17; Drobnjak 15), Zlatorog – Lastovka 61:72 (15:17, 30:32, 45:55, Jeftić 14; Šaškov 24).