Dvaindvajset tekem. Toliko so jih v tej sezoni odigrali v hrvaški ligi in ravno toliko hkrati traja niz nepremagljivosti Rijeke pod vodstvom trenerja Matjaža Keka. Ta je zadnji prvenstveni poraz doživel v zadnjem krogu lanskega prvenstva pri Dinamu v Zagrebu, kamor se jutri odpravlja z jasnim ciljem – zmagati in se povzpeti na vrh lestvice. Neporaženosti Kekove čete navkljub je tam namreč z dvema točkama naskoka prav Dinamo.

Ravno gostovanja v Maksimirju pa za Keka predstavljajo nasprotje letošnji blesteči statistiki. Na dosedanjih petih mu v vlogi trenerja Rijeke tam namreč še ni uspelo zmagati, še več, njegovo moštvo sploh še ni doseglo zadetka in ima ob štirih porazih ter remiju razliko v golih 0:12. »Statistika me ne zanima in z njo se ne obremenjujem. Ko se začne tekma, je vse pozabljeno,« je v izjavah za hrvaške medije odločen Matjaž Kek, ki na vprašanje, kdo bo letošnji prvak (mimogrede: v igri je s šestimi točkami zaostanka za vrhom tudi Hajduk), izstreli: »Rijeka, jasno! Kakšen trener pa bi bil, če ne bi verjel v to.«

Za Keka bo jutrišnja tekma nekaj posebnega tudi zato, ker bo na njej na uradnih tekmah že 150. sedel na klop Rijeke (89 zmag, 29 remijev in le 21 porazov), pred njo pa mu največ preglavic povzroča obramba, ki je s 13 prejetimi goli sicer najboljša v ligi. Njen prvi steber Marko Lešković je poškodovan, drugi, Slovenec Miral Samardžić, pa zaradi kartonov nima pravice nastopa. Da bo mera polna, ima težave še en obrambno naravnani slovenski nogometaš Aleš Mejač, medtem ko bo tekmo zagotovo začel napadalec Roman Bezjak. Brez slovenske udeležbe ne bo šlo niti na strani Dinama, pri katerem naj bi v prvi postavi začel Petar Stojanović. Jutrišnja tekma bo sicer že 142. uradna medsebojna teh dveh nasprotnikov (75 zmag Dinama, 35 Rijeke, 31 remijev), že pred njo pa prah dvigujejo sodniki. Ti bodo namreč, namesto pričakovanih petih, trije (glavni in stranska), medtem ko jih bo na kakšni drugi, manj pomembni tekmi (Lokomotiva – Hajduk) pet.