Medtem ko je bil napadalec nogometašev Olimpije Ezekiel Henty včeraj na poti v Moskvo na zdravniški pregled in podpis pogodbe z ruskim prvoligašem Lokomotivo, je 36-letni Ljubljančan Milivoje Novaković, eden od kandidatov za zamenjavo Nigerijca v ljubljanskem prvoligašu, podpisal enoinpolletno pogodbo z največjim rivalom Mariborom. V Ljudskem vrtu so novico o prestopu objavili, medtem ko je ekipa na pripravljalni tekmi v Beleku v Turčiji izgubila z ukrajinskim Dniprom z 0:2. Ta je bila za 13-kratne slovenske prvake generalka pred spomladanskim delom državnega prvenstva. Maribor potrebuje golgeterja, saj na zadnjih treh tekmah v Turčiji ni dosegel gola.

Po naših informacijah je bil Novaković še pred tremi dnevi tik pred podpisom pogodbe na Kitajskem. A prišlo je do velikega preobrata in prestopa, s katerim je Novaković presenetil vse. Olimpija je ostala praznik rok, Zahović pa je potrdil, da je najvplivnejši, najinteligentnejši in najmočnejši človek slovenskega nogometa. Novaković se je pogovarjal tudi z Olimpijo, a ponudbo zavrnil. Medtem ko je predsednik kluba Milan Mandarić z izbranimi besedami govoril o Novakoviću, sta predvsem športni direktor Ranko Stojić in član izvršnega odbora kluba Sebastjan Cimerotić menila, da so od Novagola kot zimske okrepitve kakovostnejši napadalci Nigerijec Blessing Eleke, Julius Wobay iz Sierre Leone in Srb Miroslav Radović.

Novaković, z 31 goli drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, je zadnje tri sezone igral na Japonskem. Ker Nagoja ni podaljšala pogodbe, je bil prost igralec brez odškodnine, ob koncu lanskega leta se je poročil in imel več ponudb za nadaljevanje kariere. Zahović pravi, da mu je Novaković dal besedo, da bo Maribor njegova prva izbira v Sloveniji, če kariere ne bo nadaljeval v tujini.

»Vesel sem, da sem član Maribora. Želim prispevati svoj delež k osvojiti prvenstva in pokala. V dosedanji karieri sem naredil veliko, ampak tujine je bilo dovolj. Žena je Štajerka, v Ljudskem vrtu pa vedno igram z največjim zadovoljstvom. Na tem stadionu se počutim odlično,« je povedal Milivoje Novaković, ki bo potreboval nekaj časa, da ujame tekmovalni ritem. Navijači Maribora upajo, da bo prvi gol za vijoličaste zabil 5. marca na derbiju z Olimpijo v Ljudskem vrtu. Čeprav je zvezdnik, bo najbolje plačani igralec v klubu še naprej kapetan Marcos Tavares.