Potem ko so košarkarji Olimpije na prvi četrtfinalni tekmi pokala Spar v Laškem izgubili za točko, so njihovi navijači pričakovali, da bodo na povratnem obračunu v Tivoliju stvari postavili na pravo mesto. A so se močno zmotili. Ljubljančani so namreč znova prikazali katastrofalno predstavo, saj so prvič povedli šele v 34. minuti tekme, v zaključku pa jim ni uspelo zadržati šest točk naskoka. To je za Olimpijo nova velika zaušnica na domači košarkarski sceni, ki bo pod vprašaj postavila prihodnost trenerja Gašperja Potočnika, odgovarjati pa bi morali tudi v vodstvu kluba, saj so zmaji že dolgih šest let brez naslova državnega prvaka, še tretje leto zapored pa bodo ostali brez pokalne lovorike.

Košarkarji Zlatoroga so imeli na obeh obračunih natančno izdelan načrt za presenečenje, v katerega so verjeli prav v vsakem trenutku. Trener Aleš Pipan je zaukazal izredno agresivno obrambo, s katero je povsem onemogočil Olimpijin napad, na drugi strani pa so košarkarji iz Laškega s številnimi poskusi in zadetimi meti za tri točke sejali paniko v vrste Ljubljančanov. Ko so v zadnji četrtini sinočnjega obračuna pet osebnih napak pri gostih dobili Miha Vašl, Branislav Đekić in Nejc Barić, je kazalo, da bodo zmaji le rešili svojo kožo. A izredno nespametna končnica košarkarjev trenerja Gašperja Potočnika, kjer sta najbolj zatajila izkušena Zack Wright in Sava Lešić, je privedla do tega, da bo sklepni pokalni turnir v Hali Tivoli minil brez Olimpije.

»Osvojitev pokala je bil eden naših glavnih ciljev sezone. Stvar bo treba prespati. Vodstvo kluba ima vso pravico reagirati. Še vedno trdim, da delamo dobro, a je bil pritisk na igralce gromozanski,« je povedal trener Olimpije Gašper Potočnik.

Pokal Spar, četrtfinale, povratne tekme: Olimpija – Zlatorog 71:76 (Zakis 17; Vašl 18, naprej Zlatorog s skupnim izidom 158:152), Tajfun – Šenčur 57:63 (Čebular 18; Špan 12, naprej Tajfun s skupnim izidom 140:122), Lastovka – Hopsi 85:66 (Pušič 20; Mikulić 16, naprej Lastovka s skupnim izidom 137:132), Krka – Helios 71:65 (Mulalić 16; Robertson 17, naprej Krka s skupnim izidom 142:129), polfinale, jutri ob 18.15: Tajfun – Krka, ob 20.30: Zlatorog – Lastovka, finale v nedeljo ob 18. uri.