Igral je v številnih komornih zasedbah, med drugim v bratovskem Triu Lorenz. Kolikšna je bila njegova skrb za mlade glasbenike, priča dejstvo, da je še pred dvema tednoma predsedoval žiriji slovenskega izbora tekmovanja Evrovizijski mladi glasbenik, potem pa osebno poskrbel, da smo bili o podrobnostih in odlični igri mladih seznanjeni tudi mediji. Poučeval je na ljubljanski glasbeni akademiji in glasbenem konservatoriju.

Pred dvema letoma, ko so se mu ob sedemdesetletnici poklonile njemu posebno ljube komorne skupine, ki jih je sestavil, v intervjuju z nami niti ni znal povedati, koliko skupin natančno je v 40 letih začelo delovati pod njegovim mentorstvom – vsekakor pa nekaj sto! Zasnoval je tudi Tekmovanje komornih skupin Vladimir Lovec - Ivan Šček na Primorskem, ki ga je pozneje preselil v Ljubljano pod imenom Tekmovanje komorni skupin Primoža Ramovša, mentorsko pa je bil nazadnje zraven še pri Festivalu Echos. Sam je bil posebno ponosen na dve stvari: na koncertni cikel Glasbene nedelje v Unionu, ki ga je vodil skoraj 18 sezon in kamor je vabil mlade, da so muzicirali, ter na poletni tabor Glasbeni julij na Obali.

Mladim ni bil le izjemen pedagog, bil je njihov psiholog, prijatelj in po potrebi tudi oče. »Večkrat me ustavijo nekdanji učenci in mi rečejo, da je bil njihov najljubši predmet ravno komorna igra. Veste, to mi godi,« je dejal za naš zadnji intervju.

Diplomiral in magistriral je iz violinske in komorne igre na ljubljanski glasbeni akademiji, se izpopolnjeval v Rimu, Sieni, Trstu in Budimpešti. Kot solist, član Tria Lorenz, s katerim so delovali več kot 50 let, in kot član številnih drugih komornih zasedb je gostoval praktično po vsem svetu. Pogosto je igral v duetu s soprogo pianistko Alenko Šček Lorenz ali v duetu s kitaristom Jerkom Novakom, večkrat pa so nastopili tudi kot trio.

Prejel je tri nagrade Prešernovega sklada, dve nagradi Društva slovenskih skladateljev, Župančičevo in Bettetovo nagrado, za izjemne pedagoške dosežke pa tudi Škerjančevo diplomo. Društvo skladateljev in Glasbena mladina ljubljanska sta ga zapisala med svoje častne člane. im