Glavno vprašanje pred 16. krogom v moški ligi je bilo, ali bo Sevnica zaradi denarnih težav in osipa igralcev sploh igrala v Dobovi. Prejšnji ponedeljek je bila tik pred tem, da razpusti člansko ekipo in izstopi iz lige, a se je v zadnjem trenutku zganila lokalna skupnosti in za zdaj preprečila črni scenarij. Zaradi neporavnanih obveznosti do RZS so bili Sevničani v suspenzu, zato v sredo v Ribnici niso odigrali pokalne tekme osmine finala. Avtomatično so jo izgubili z 0:10, a v pokalu razen poraza ni dodatnih sankcij, v prvenstvu pa lahko pride tudi do odvzema točk. »Ne glede na vse težave obstoj kluba ni vprašljiv,« pravi podpredsednik kluba Aleš Pinterič, z mladimi in rezervisti pa je Sevnica izgubila v Dobovi (25:31).

Cvijič debitiral z remijem

Medtem ko je vodilni dvojec (Gorenje in Celje) zlahka zmagal (oba se spet resno spogledujeta z igranjem v ligi SEHA), je vse večja gneča za preostala štiri mesta v končnici za prvaka po rednem delu, čeprav je do konca še deset krogov. Med tretjim Koprom in deveto Ribnico je le šest točk razlike, med Primorci in šesto Krko samo dve. Koprčani so v Škofji Loki zamudili priložnost za pomembno zmago, saj so v prvem polčasu vodili že s 13:6, na koncu pa le remizirali (22:22). Z remijem se je končala tudi tekma Slovenj Gradec – Slovan (28:28), po odhodu trenerja Boštjana Ficka pa je na ljubljansko klop spet sedel Gregor Cvijič. Drugi točki je bil bližje Slovan, ki je v predzadnji minuti vodil z 28:26, junak koroškega remija pa je bil domači igralec Jaka Malus, ki je dosegel 14 golov v 16 poskusih. V boju za končnico je Trimo doma dosegel pomembno zmago proti Ormožu (30:29), zmagoviti zadetek pa je v zadnji minuti zabil Matic Kotar.

Potem ko je prejšnji teden na trenerski klopi Krima nasledil Marto Bon, je Uroš Bregar v 13. krogu debitiral z zmago v Ajdovščini (33:19). Bonova, za katero je bil usoden domači remi z Zagorjem (23:23) in ki je tako končala že tretji mandat na Krimovi klopi, je na večerni seji dobila nezaupnico klubskega vodstva, prihodnji dan okoli poldneva pa je klub poslal izjavo za javnost, v kateri je med drugim zapisal, da bo ekipo do nadaljnjega vodil njen pomočnik Jure Šterbucl. A po stari Krimovi navadi (medijski molk vodilnih in skrivanje informacij) je sledil pričakovan preobrat in že nekaj ur pozneje je trening vodil Bregar, ki je septembra lani Bonovo nasledil tudi kot selektor ženske reprezentance in ki je pred tedni prekinil trenersko sodelovanje z madžarskim prvoligaškim klubom Vac.

Zagorjanke na pragu naslova

Kljub zmagi v Ajdovščini v Krimu nimajo razlogov za zadovoljstvo, saj mu grozi, da bo prvič po letu 1995 ostal brez naslova prvaka Slovenije, čeprav ima najboljši igralski kader in proračun, ki je verjetno višji od skupnega proračuna preostalih enajstih klubov v prvi ligi. Tudi če Krim dobi vseh devet tekem do konca prvenstva, mu to ne zagotavlja naslova, saj ni več odvisen od sebe. Zagorjanke, ki so že pred časom ostale brez dveh najboljših igralk (Neli Irman je odšla v Budućnost, Ivana Ljubas v Švico), bi – če tudi one dobijo vse tekme do konca – ob enakem številu točk prvič osvojile lovoriko, saj štejeta izida medsebojnih tekem, ne pa skupna razlika v zadetkih. Obe medsebojni tekmi sta se končali z remijem (22:22 v Zagorju, 23:23 v Ljubljani), a so Zagorjanke dosegle zadetek več v gosteh.