Blaž Brodnjak je v NLB prišel pred koncem leta 2012; pred tem je delal v štirih tujih bankah. V NLB je bil do prevzema vodenja največje banke v državi pristojen za področje poslovanja z velikimi podjetji, bančništvo na drobno in zasebno bančništvo. Pred tem je v Celovcu dve leti v skupini Hypo Alpe-Adria vodil divizijo za poslovanje z gospodarskimi družbami in javnim sektorjem. Štiri leta je bil tudi član uprave banke Bawag. Pred tem pa je vodil poslovanje z gospodarskimi družbami v Raiffeisen banki, v Bank Austria Creditanstalt pa se je ukvarjal s kreditiranjem srednje velikih podjetij. Preden je pred petnajstimi leti začel svojo bančno pot, je delal v borznoposredniški hiši Publikum. Nanizali smo nekaj njegovih najbolj odmevnih izjav:

»Nekatere banke ponujajo izjemno nizke obrestne mere za stanovanjska posojila, NLB se tega ne bo šla več,« je jeseni ob ravsu na bančnem trgu napovedal na dnevih slovenskih bančnikov, ko so razpravljali o močni konkurenci na področju stanovanjskih posojil.

»Imamo uzakonjen sistem negativne selekcije,« je izjavil v začetku lanskega leta glede tako imenovanega Lahovnikovega zakona, ki omejuje plače članov uprav družb v državni lasti.

»Zgodovina se ne sme ponoviti. Kar pomeni, da banka ne bo več financirala špekulativnih poslov. NLB je počasna, to pa sicer velja za ves slovenski bančni sektor. Ena izmed nalog banke v prihodnje bo postati odzivnejša,« je napovedal slabo leto po svojem prihodu v NLB, ko je tudi ocenil, da so depozitne obrestne mere previsoke, medtem ko so stanovanjska posojila prepoceni. suk