Po polletnem testiranju med slovenskimi glasbeniki in dobro leto dni od fokusiranega začetka dela bo osemčlanska ekipa mladih, ki jih vodi Tim Berce, jutri naredila nov korak. S posebnim trakom fret friend (fret je polje na kitari, friend pomeni prijatelj), ki ga kitarist namesti pod strune, s čimer se kitarski vrat spremeni v risalno površino, začenjajo mesec in pol trajajočo kampanjo na kickstarterju.

Z množičnim zbiranjem sredstev, ki so ga preizkusili že marca 2013, ko sta brata Žiga in Tim Berce poslala na trg namizno igro tracker board game, že imajo izkušnje, zato tudi cilj, da zberejo 25.000 dolarjev, ki jih bodo namenili za kritje začetnih stroškov proizvodnje in prvo serijo izdelkov, ne bi smel biti prav težko dosegljiv. Je pa kampanja na kickstarterju tudi odlična priložnost za testiranje trga.

Ekipo sestavljajo Tim Berce, ki je idejni vodja projekta in ekipe. Njegov starejši brat Žiga s svojimi izkušnjami iz sveta zagonskih podjetij skrbi, da projekt teče po pravi poti. Klemen Lorber skrbi za marketing in vseskozi išče načine, kako svetu predstaviti izdelek. Maja Jarc in Timotej Vitez ustvarjata zgodbe, Ana Štandeker je odgovorna za dizajn, Matic Gabriel je fotograf in video mojster, Kristjan Hacin in Borut Juriševič pa sta kitarista, ki skrbita za melodijo projekta.

Žiga in Tim Berce ter Klemen Lorber, ki so razvili fret friend, pravijo, da pripomoček ne omogoča le lažjega učenja igranja kitare, pač pa vadbo igranja kitare naredi veliko bolj zabavno. »Tako začetnikom kot izkušenim kitaristom daje možnost hitre improvizacije, saj nazorno pokaže, kam vse se lahko s prsti premikajo, da bo zvok vedno pravilen. Zaradi svoje oblike pa tudi prisili kitarista v pravilno držo rok na vratu kitare, kar še dodatno pohitri učenje. Tudi zato se za fret friend že zanimajo učitelji kitare, saj bodo tako na bolj vizualen način prenašali svoje znanje,« zatrjuje Tim Berce. Podpornikom bodo fret friende začeli dostavljati jeseni, kdaj natančno, še ne vedo. Fret friend naj bi bil sčasoma dosegljiv po kampanji tudi v glasbenih trgovinah. jpš