Da je Garmisch-Partenkirchen s stališča slovenskega alpskega smučanja prizorišče srečnega imena, sta v preteklosti dokazovala Andrej Jerman in Tina Maze. Tržičan je na Bavarskem dosegel prvo slovensko smukaško zmago svetovnega pokala, Črnjanka pa je poleg številnih bleščečih uvrstitev v svetovnem pokalu v Nemčiji pred petimi leti osvojila svoj prvi naslov svetovne prvakinje. Z uspehi je v Garmisch-Partenkirchnu nadaljeval Boštjan Kline. 24-letni Mariborčan je minuli konec tedna z drugim mestom v smuku dosegel svoj daleč največji uspeh v karieri. Slovenski uspeh je z osmim mestom na Bavarskem potrdil Andrej Šporn, ki se je po dveh letih uvrstil med dobitnike točk.

Štajerec je izkoristil startno številko tri in bil na mestu vodilnega debelo uro. Potem ko je bil na lestvici Mednarodne smučarske organizacije na 36. mestu, je zaradi številnih poškodb najboljših smukačev, ki jih je krepko razredčila predzadnja preizkušnja v Kitzbühlu, startal med najboljših 30. Kline je na progi Kandahar smučal izjemno napadalno, posledično pa v spodnjem delu proge naredil večjo napako, ki jo je kaznoval le Aleksander Aamodt Kilde. Kot se je izkazalo ob koncu, do vrhunskih rezultatov ni bilo moč priti z brezglavim tveganjem, temveč z inteligentnim smučanjem. Mariborčan je z minimalno prednostjo odbil največje napade tekmecev, Švicarja Beata Feuza za dve stotinki, Italijana Kristofa Innerhoferja za tri, Francoza Adriena Theauxa pa za sedem stotink. Ko je kazalo na tretjo slovensko smukaško zmago v zgodovini, je Kilde pokazal, kako izjemni so v tej sezoni Norvežani. 23-letni Viking je pokazal zobe ob pravem času, potem ko so Skandinavci po hudem padcu v Kitzbühlu za devet mesecev izgubili prvega zvezdnika Aksla Lunda Svindala. Norveška je na 25. moški tekmi sezone po zaslugi Kildeja dosegla neverjetno 16. zmago!

Slovenski alpski smučarski junak minulega konca tedna je med Slovenci v tej sezoni naredil največji napredek. Redno se je uvrščal okrog 15. mesta in vprašanje časa je bilo, kdaj bo rezultate nadgradil. Napredoval je počasi in potrpežljivo. Vselej dostopen in lepo vzgojen športnik je v prihodnost zrl optimistično. »Preživel sem Kitzbühel in pridobil novo izkušnjo. Garmisch-Partenkirchen bo le nova tekma, na kateri se bom skušal izkazati,« je v svojem slogu po tekmi za pokal Petelinjega grebena umirjeno povedal Boštjan Kline. Udaril je bliskovito. Pokazal je, da ima slovensko moško alpsko smučanje lepo prihodnost. »Svoje delo sem opravil dobro, a še zdaleč ne brez napak. Izkoristil sem ugodno startno številko. Nisem pričakoval tako visoke uvrstitve,« je sporočil Kline, ki si je z vrhunsko uvrstitvijo zagotovil mesto na finalu svetovnega pokala v St. Moritzu, kar je bil njegov cilj na začetku sezone.

»Kline se razvija v vrhunskega alpskega smučarja. Tako visoke uvrstitve nisem napovedoval. Sem pa verjel, da lahko poseže do šestega, morda četrtega mesta,« ni skrival navdušenja nadzornik slovenskega alpskega smučanja Andrea Massi, ki je s Klinetom in drugimi reprezentanti v hitrih disciplinah v tej sezoni preživel veliko časa. »Boštjanov oče je bil vselej zelo ambiciozen. Spominjam se, kako je vsrkaval znanje pri prvih zavojih, ko sem ga treniral na Pohorju. V smučanju je vselej užival. Posledično je hitro napredoval,« je lepe trenutke ob spremljanju uspeha kariere Boštjana Klineta podoživljal Aleš Petejan, eden prvih trenerjev uspešnega slovenskega športnika. »Kot veste, smo imeli na zadnjih tekmah nekaj smole z vremenom. Ko smo imeli konkurenčne pogoje, smo jih izkoristili. Verjeli smo v uspeh in ga dosegli,« je bil ponosen zdajšnji trener, šef hitrih disciplin Peter Pen.