Ko se je na začetek druge vožnje pripravljala Lara Gut, se je kljub odlični drugi vožnji Ane Drev zdelo skoraj neverjetno, da bi Švicarka zaostala za Slovenko in ji s tem odprla vrata na stopničke na veleslalomski preizkušnji v Mariboru. Vse se je spremenilo, ko je Gutova že kmalu po začetku vožnje zapeljala v vratca, s seboj potegnila zastavico in odstopila. Da bi bila lahko Slovenska senzacija to soboto še bolj popolna, se je zdelo tudi kmalu po začetku nastopa Viktorie Rebensburg. Tudi ta je že kmalu storila napako in izgubila velik del prednosti iz prve vožnje, a je do konca odpeljala rutinirano napadalno in v cilj prišla z 32 stotinkami sekunde prednosti.

Čeprav smo bili po trojni zmagi slovenskih skakalcev v Saporu in drugem mestu Klineta na Smuku v Garmisch-Partenkirchnu več kot presrečni že s tretjim mestom, se je z zahtevno drugo progo preveč previdno spopadla vodilna po prvi vožnji Avstrijka Bremova in zasedla šele četrto mesto. Nesreča Gutove in Bremove pa sta poskrbeli za že tretje drugo mesto za slovenske športnike na današnji dan.

Uspeh Drevove, ki je letos ujela življenjsko formo, je še toliko večji, saj je z drugim nastopom v vročih razmerah na Pohorju pridobila kar pet mest. Na tretje mesto pa se je z zaostankom 34 stotink sekunde uvrstila Liechtensteinka Weiratherjeva.

Točk pred domačim občinstvom se je lahko veselila tudi Katarina Lavtar, ki je zasedla 17. mesto.