Že po petkovih kvalifikacijah je bilo moč slutiti, da se slovenskim skakalcem v Saporu obeta zelo dober ekipni uspeh, visoka pričakovanja pa so upravičili že na prvi od dveh tekem. Prepričljivo zmago je slavil trenutno najboljši skakalec na svetu Peter Prevc, ki je z lepo prednostjo vodil že po prvi seriji, na koncu pa je zbral 16,2 točke več od prvega zasledovalca, brata Domna.

16-letni Domen je bil po prvem skoku tretji, v finalni seriji pa je dobil dvoboj za drugo mesto z Robertom Kranjcem, ki ga je ugnal 0,9 točke. Visoko je bil uvrščen tudi Anže Lanišek, ki je osvojil šesto mesto, do točk pa sta prišla tudi debitant v svetovnem pokalu Bor Pavlovič (26.) in Jaka Hvala (27.).

»Resnično izjemen dan, ne le za našo reprezentanco, ampak za Slovenijo nasploh. Drugič smo v Saporu trije Slovenci na zmagovalnih stopničkah. Moji današnji skoki so bili kar dobri, posebej drugi. Zadovoljen sem z doseženim. Upam, da bom imel pred nedeljsko tekmo dovolj časa za počitek, da bom lahko na podobni ravni kot danes, saj skakalci nismo vajeni tako zgodnjih dopoldanskih tekmovanj,« je menil Peter Prevc.

»Skozi vso sezono si želim na vsaki tekmi prikazati lepe in dolge skoke. Mogoče se komu moj način skakanja zdi tvegan, toda zame ni. Tudi ko sem kdaj padel, je bilo to zaradi opreme in ne zaradi načina skakanja, saj imam vedno vse pod nadzorom. Tudi jutri si želim ponoviti dober nastop,« je dejal Domen Prevc. »Moja forma se vzpenja, saj v roki ne čutim več bolečin, kot sem jih v začetku zime. Imel sem že nekaj dobrih skokov na Kulmu in v Zakopanah, toda tam sem imel med tekmami še vedno težave,« pa je pojasnil Kranjec.

Prevc v skupnem seštevku vodi že za skoraj 400 točk

Največji konkurent Petra Prevca v boju za veliki kristalni globus Nemec Severin Freund (po prvi seriji je bil 5.) je v finalu pri doskoku napravil napako in padel ter zato osvojil le 12. mesto, po diskvalifikaciji rojaka Richarda Freitaga (10.) in Kennetha Gangnesa (4.) pa je napredoval na 10. mesto. Slovenski šampion z Dolenje vasi je tako prednost v skupnem seštevku še izdatno povečal in sedaj vodi že skoraj s 400 točkami prednosti pred lanskim zmagovalcem.

Skakalce v Saporu čaka še ena tekma, ki se bo v noči na nedeljo začela ob 2. uri po slovenskem času.