Ko je trener Olimpije Gašper Potočnik pred odločilno tekmo za uvrstitev v drugi del evropskega pokala proti Oldenburgu dejal, da si po športni plati želi zmage in preboja v drugi del, a da po drugi strani ne bi imel nič proti, če bi imel več časa za delo z igralci, je imel v mislih prav situacijo, v kateri se je zdaj. Ljubljančani imajo namreč po treh tekmah prav toliko porazov in jasno je, da v osmino finala evropskega tekmovanja drugega kakovostnega razreda ne bodo potovali, pa čeprav teoretične možnosti za to še obstajajo. Zmaje v soboto v 22. krogu lige ABA čaka izredno pomemben obračun proti Tajfunu. Moštvi se skupaj s še osmimi drugimi borita za obstanek v jadranskem tekmovanju in jasno je, da si Potočnik bolj kot dolgo pot v Nižni Novgorod želi miren teden, posvečen piljenju forme pred pomembnim sklepom jadranskega tekmovanja.

Vsekakor pa uvrstitev v drugi del evropskega tekmovanja ni bila zaman, saj so Ljubljančani tako dobili priložnost za merjenje moči s tremi izredno močnimi evropskimi ekipami, kar je pomembno predvsem za mlajši del ljubljanskega moštva, ki tako nabira prepotrebne izkušnje. Ker je glede na situacijo v obeh tekmovanjih razumljivo v ospredju liga ABA, Potočnik na mučno pot v Rusijo ni vzel Ronaldsa Zakisa, ki ima manjše težave s kolenom, in Gregorja Hrovata, saj želi nanju računati v soboto proti Tajfunu. Ob tem je pod velikim vprašajem tudi nastop Mitja Nikolića, ki si je prejšnji teden prav proti Nižnemu Novgorodu močneje zvil gleženj, a je proti Zadru stisnil zobe in kljub bolečinam nastopil. Vprašanje je, ali bo tudi tokrat tako.

»Tekmo proti Nižnemu Novgorodu v Stožicah bi morali dobiti. Naredili smo sicer kar nekaj napak, ki smo jih analizirali, a je bilo po drugi strani na tisti tekmi tudi precej dobrih stvari. Upam, da nam bo na obračunu v Nižnem Novgorodu uspelo popraviti napake in presenetiti nasprotnika,« pravi Gašper Potočnik, ki je po zmagi proti Zadru izrazil upanje, da jim gostovanje v Rusiji ne bo pobralo preveč moči ali povzročilo kakšnih novih zdravstvenih tegob.