Močno so trepetali košarkarji Olimpije pred tekmo 21. kroga lige ABA proti Zadru, saj so vedeli, da bi jih morebitni neuspeh postavil v težak položaj v boju za obstanek. Pritisk je bil velik, a to pot so ga Ljubljančani zdržali. Z zmago so se dvignili na lestvici in ujeli Krko, ki je v Skopju proti MZT klonila po zaslugi slabe zadnje četrtine.

»Še vedno smo v težkem položaju. Zmaga proti Zadru je bila obvezna in ponosen sem, da so fantje zdržali pritisk. Razen začetka, ko smo bili nervozni tako v obrambi kot napadu, smo nadzorovali potek tekme in na koncu zasluženo zmagali. Želim si, da nam pot in tekma proti Nižnem Novgorodu ne bo vzela preveč moči pred ponovno silno pomembno tekmo v ligi ABA proti Tajfunu,« je povedal trener Olimpije Gašper Potočnik. V dresu Zadra je v Stožicah zaigral tudi Ivan Marinković, za katerega smo v soboto v Dnevniku poročali, da ima tudi slovenski potni list in da bi lahko igral za slovensko reprezentanco, saj je njegov oče Slovenec. »O tem še nisem razmišljal, a če bi dobil povabilo, bi ga verjetno sprejel,« je razkril 210 centimetrov visoki Marinković, ki je v 12 minutah dosegel tri točke.

V Skopju so Novomeščani vodili tri četrtine, nato pa popustili in gostiteljem dovolili preobrat. Kljub temu je imela Krka napad za zmago, a je Luka Lapornik po prodoru zgrešil iz ugodnega položaja. »Čaka nas težka končnica v ligi ABA. Želim pohvaliti fante, kako so se odzivali v teh nekaj dneh, odkar sem trener. Res mi dobro sledijo. Če bomo nadaljevali tako, s takim pristopom in bodo pogoji regularni, potem nas ne sme skrbeti za obstanek v ligi,« je prepričan trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, 21. krog: Olimpija – Zadar 84:76 (Lešić 22, Lapornik 15, Zagoran 11, Nikolić 10; Kraljević 24), MZT – Krka 69:67 (Dimec 20, Ivanov 12, Rebec 10; Drenovac 23), Igokea – Cibona 68:56 (Radivojević 16; Žižić 13, Joksimović 3), Sutjeska – M. Leks 68:73 (Pavličević 17; Luwawu-Cabarrot 19), Cedevita – Tajfun sinoči, že odigrano: Metalac – Budućnost 61:67, danes ob 21. uri: Partizan – C. zvezda, vrstni red: Budućnost 19-2, C. zvezda in Cedevita po 15-5, M, Leks 14-7, MZT, Igokea, Cibona in Zadar po 9-12, Olimpija, Krka in Metalac po 8-13, Partizan 8-12, Tajfun 7-13, Sutjeska 7-14.