Velika verjetnost je, da bo Olimpija spomladi igrala v napadu s kar tremi nogometaši iz Afrike. Ob Nigerijcih Ezekielu Hentyju in Blessingu Elekeju je kandidat za prihod v Ljubljano tudi 31-letni Julius Wobay iz Sierre Leone. 168 centimetrov visoki krilni napadalec si je v soboto na Kodeljevem v mrazu pri minus štirih stopinjah Celzija že ogledal pripravljalno tekmo Olimpije z drugoligašem Dobom, ki so jo Ljubljančani pred 300 gledalci na umetni travi dobili s 3:0 (2:0) z goli Hentyja, Elekeja in Baskere.

»Še vedno se pogovarjamo tudi z Milivojem Novakovićem. A ima še nekaj ponudb drugih klubov, v naslednjih dneh bo znano, kako se bo odločil. Možnosti, da bi spomladi zaigral za Olimpijo so 50:50,« nam je takoj po tekmi povedal predsednik Olimpije Milan Mandarić. Medtem sta športni direktor Ranko Stojić in član izvršnega odbora Sebastjan Cimirotič cepetala na mrazu, ko sta čakala Mandarića, da po pogovoru predsednika za Dnevnik skupaj odidejo v bife v športnem parku Kodeljevo v Ljubljani na pogajanja z Wobayem. Za reprezentanco Sierre Leone je odigral 40 tekem, za klube pa je nastopal na Cipru, v Romuniji, Egiptu, Združenih arabskih emiratih in Azerbajdžanu, kjer je bil član Nefčija do poletja lani, od takrat je po naših podatkih brez kluba. Po neuradnih informacijah Mandarić zelo ceni Novakovića, medtem ko Stojić in Cimirotič menita, da je Olimpija dobila udarnega centralnega napadalca z nakupom Elekeja. Novaković bi bil magnet za gledalce (poskus Gorice s kopico tujcev, čeprav so osvojili slovenski pokal, se je končal s skorajšnjim bankrotom kluba) in avtoriteta v slačilnici. Prav zaradi karizme, znanja in inteligence, ki jo ima Novaković, se ga morda nekateri bojijo, ker bi jih zasenčil.

Za Olimpijo je zadnjih 20 minut proti Dobu odigral tudi 20-letni Roy Rudonja, najstarejši med tremi sinovi nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena, a se ni proslavil, saj je zapravil izjemno priložnost za gol. Roy vsake pol sezone zamenja klub, sredi januarja je bil še predstavljen kot okrepitev Kopra, potem ko je jeseni igral za Ankaran, a ni odpotoval na priprave v Medulin, ampak v Ljubljano. »Rudonja ne bo postal član Olimpije. Ponudili smo mu le pomoč, da trenira z nami in se tako čim bolje pripravi,« je pojasnil Mandarić, ki je v zelo prijateljskih odnosih z Mladenom Rudonjo.

Slovenski klubi se na pripravljalnih tekmah s tekmeci iz tujine večinoma niso proslavili. Čeprav župan Boris Popovič napoveduje zmage Kopra nad Mariborom in igranje v ligi prvakov, na pripravljalnih tekmah doživlja visoke poraze. Na pripravah v Medulinu sta Koper premagala hrvaška kluba Slaven Belupo z 2:1 in Inter Zaprešič s 5:0, romunski prvoligaš Constanta (trener George Hagi) s 5:2 in avstrijski tretjeligaš Horn, katerega lastnik je tudi japonski reprezentant in igralec Milana Keisuke Honda skupaj z bratoma, s 3:0. Sinoči jih je na Bonifiki premagala še Crvena zvezda s 4:3.

Zavrč sta na pripravah na Malti ponižala in zmlela Legia iz Varšave s 7:0 in ruski Terek iz Groznega s 4:1. Celje, ki ga je zapustilo osem igralcev, je remiziralo z zagrebškim Dinamom 0:0 in premagalo Krško z 1:0. Izkupiček Maribora sta remi z madžarskim ZTE 2:2 in zmaga proti Zagrebu s 3:1. Gorica premaguje nižjeligaše: Zarica Kranj 3:1, Austria Celovec 2:1, Triglav 3:0. Domžalčani so na prvi tekmi premagali Radomlje s 5:1, Krka pa je izgubila z Zagrebom z 0:3.