V obširnem intervjuju za torinski dnevnik La Stampa francoski reprezentant med drugim ni skoparil s kritikami na račun rdečih vragov, ki jih je zaradi nesoglasij zapustil leta 2012, razgovoril pa se je tudi o svojem klubskem soigralcu Paulu Dybali, za katerega verjame, da bo nekoč osvojil zlato žogo.

»Ljudje se morajo zavedati, da pri Juventusu ni lahko. Tu vladajo drugačne delovne navade kot drugje. Ko sem bil pri Manchester Unitedu, sem imel občutek , da sem na počitnicah. Tu zelo trdo delamo. Vseh naslovov, ki smo jih osvojili, nismo ukradli. So posledica našega garanja,« je povedal 22-letnik, ki je s staro damo osvojil tri naslove italijanskega prvaka, lani pa z njo nastopil tudi v finalu lige prvakov.

Pogba je svojo profesionalno kariero začel kot 16-letnik pri Manchester Unitedu, a se je nato zapletel v hud spor s takratnim trenerjem Alexom Fergusonom, potem ko mladenič s klubom ni želel podpisati dolgoročne pogodbe. Za najuspešnejši angleški klub je tako odigral vsega tri tekme, z izjavo, da v nogometni računalniški igri raje kot lasten klub izbere velikega mestnega tekmeca Manchester City, pa se ni prikupil niti navijačem.

»Igram z Barcelono, Juventusom, Real Madridom in Cityjem. Občasno izberem celo sebe, a postanem nervozen, saj Pogba v računalniški igri igra bolje kot jaz,« je pred leti angleški sedmi sili razkril nogometaš.

Občuduje Toureja, zelo ceni tudi soigralca Dybalo

Pogba, ki ga mediji vsak prestopni rok povezujejo s selitvijo nazaj na Otok, je v intervjuju za časnik tudi priznal, da se na igrišču zgleduje po zvezdniku Manchester Cityja in večkratnemu afriškemu nogometašu leta Yayi Toureju, njegova vzornika pa sta tudi Andres Iniesta in nekdanji soigralec Arturo Vidal.

Omenjeni vezisti sicer niso edini igralci, ki jih nogometni as občuduje in ceni. Zelo visoko mnenje ima tudi o klubskem soigralcu Paulu Dybali. Argentinec je k Juventusu prestopil poleti iz Palerma za kar 32 milijonov evrov. »Veste, kako ga kličem? Gumb R2. To je gumb, ki ga v nogometni računalniški igri uporabiš za zavite strele. Zadetke vedno dosega z zavitimi streli,« je stanovskemu kolegu polaskal Pogba in dodal: »Njegove predstave me ne presenečajo, je fenomen. Zagotovo je sposoben doseči Lionela Messija in postati najboljši nogometaš na svetu.«

Dyabala je za Juventus na 16 prvenstvenih tekmah dosegel osem golov in močno pripomogel k dvigu forme moštva, ki se je v uvodu v letošnjo sezono znašlo v krizi. Slednja je bržkone tudi posledica odhoda Andrea Pirla, Carlosa Teveza in Artura Vidala. »Brez Pirla v moštvu je drugače. Sedaj je večja odgovornost na preostalih igralcih, ki morajo na igrišču še bolj sodelovati med sabo,« je zatrdil Pogba.

Poleg ubranitve državnega naslova navijači od igralca, ki se ga je pri naših zahodnih sosedih prijel vzdevek Il Polpo Paul (hobotnica Paul, op.p.), letos pričakujejo, da bo blestel tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila njegova domovina. »Z ekipo, ki jo imamo, lahko pridemo zelo daleč. Ne želim reči, da bomo zmagali, a tega smo sposobni. Tudi Italijani so lahko zelo uspešni,« je še ocenil Pogba.