Pijte (kokosovo) vodo

Alkohol je močan diuretik, zato po naporni noči povzroči dehidracijo. Čez dan zato spijte vsaj dva litra bistre tekočine, vodo pa pijte že med pitjem alkoholnih pijač in ne pozabite na kozarec tudi pred spanjem. Vodo lahko nadomestite s kokosovo vodo, ki vsebuje elektrolite in ugodno deluje na izčrpano telo. Podobne učinke imajo tudi športni izotonični napitki.

Čas za prigrizek

Med eno in drugo pijačo si vzemite odmor in si privoščite prigrizek. Teh na novoletnih zabavah nikoli ne manjka, vaš želodec pa vam bo zanj zelo hvaležen. A izogibajte se sladkorju.

Telovadba

Čeprav bi se morda najraje zvalili na kavč ali se zavlekli v najbolj temen del stanovanja, poskusite porabiti nekaj kalorij. Lahkotna, zmerna vadba vas bo prebudila in pospešila izločanje alkohola. Telo namreč izloča alkohol na štiri načine: s potenjem, dihanjem ter s pomočjo ledvic in jeter. Na ledvice in jetra ne moremo vplivati, je pa vadba odličen način, da se nadihamo in znebimo alkohola. Najbolj priporočljiva je na svežem zraku, seveda pa tudi med vadbo ne pozabite na pitje vode.

Nahranite telo

Nikar ne pozabite na hrano, četudi menite, da ne morete v želodec spraviti ničesar. Pripravite si obrok, sestavljen iz ogljikovih hidratov, denimo testenin ali riža, če ne bi radi kuhali, pa si odrežite kos kruha. Izogibajte se mastni hrani in na dan, ko imate mačka, raje uživajte sveže sadje in zelenjavo. Vitamini in minerali vas bodo poživili in pripomogli k hitrejši obnovi telesa.

Čas za spanec

Kadar telo trpi zaradi velike količine alkohola, je spanec okrnjen. Če vam čas to omogoča, poskusite polurni dnevni spanec. V posteljo pa se odpravite zgodaj in zjutraj boste kot prerojeni.

Načinov spopadanja z alkoholnim mačkom je še veliko, vendar pa sta se kot najučinkovitejši zdravili še vedno izkazali zmernost pri uživanju alkohola in popolna abstinenca.