Toda ni vse izgubljeno. Tudi če ste dobili darilo, ki bi ga najraje pustili pod drevescem, ga ne vrzite v zadnji kot omare, ampak ga lahko koristno uporabite. Tu je pet načinov, kako to storite, ne da bi nazadnje ostali praznih rok.

Zamenjajte jih v trgovini ali družinskem krogu

Če je darovalec darilu diskretno priložil račun v ovojnici (to je vsekakor priporočljivo za oblačila, ki prejemniku morda ne bodo prav), ste na konju. Švignete z darilom v trgovino in ga zamenjate za kaj drugega, kar si že dolgo želite. Brez računa boste težko kaj opravili – če ga nimate, lahko morda namignete tistemu, ki vas je obdaril, da vam ga izroči. Vendar to le tedaj, če vam oseba ne bo zamerila, kar pa morate presoditi sami. Druga možnost je zamenjava daril (če ste jih dobili izven tega kroga) med družinskimi člani in prijatelji.

Prodajte jih na spletu

Tisto, kar je nekomu odveč, za drugega predstavlja »zaklad«. Neželena darila prodajte in si kupite tisto, kar vam je resnično všeč. Izberite katero izmed specializiranih spletnih strani, kot je v svetovnem merilu eBay, v slovenskem pa na primer Bolha, in izdelke ponudite tam. Svojo ponudbo lahko pripnete tudi na oglasne deske, ki jih imajo v ta namen v nekaterih trgovinah.

Podarite jih človekoljubni organizaciji

Zaslužili sicer ne boste nič, lahko pa uživate v občutku, da ste naredili dobro delo. Odnesite darilo, ki vam ni všeč, k lokalni človekoljubni organizaciji in razveselite tiste, ki si obdarovanja za praznike ali osnovnih življenjskih dobrin sploh ne morejo privoščiti. Veseli vas bodo!

Reciklirajte - podarite jih naprej

Ena od možnosti za nezaželena prejeta darila je tudi, da jih »reciklirate« in jih v svojem imenu podarite drugim prihodnje leto. Več kot četrtina daril na takšen način pristane v drugih rokah. Vendar pazite, komu boste takšno darilo namenili – lahko bi se namreč zgodilo, da bi ga za naslednje praznike ali rojstni dan dobil ravno tisti, ki ga je podaril.

Vir: www.dailymirror.com