Po današnjem dopoldanskem treningu bo 19 reprezentantov dobilo prosto do sobotnega prazničnega dneva samostojnosti in enotnosti. Takrat se bo začel drugi del priprav, ki se jim bosta v ponedeljek z zamudo zaradi klubskih obveznosti v Nemčiji pridružila še Matevž Skok (Lübbecke) in Borut Mačkovšek (Eisenach), igralca najslabših dveh klubov v ligi: po 18 krogih ima predzadnji Eisenach šest točk, zadnji Lübbecke le dve. Čudni dnevi čakajo Sebastiana Skubeta, člana danskega kluba Bjerringbro-Silkeborg, ki je na pripravah v Zrečah. Namesto začasnega odhoda domov bo le za eno prvenstveno tekmo odšel na Dansko, po njej pa se bo vrnil v Zreče.

»Dozdajšnji del priprav je bil zaradi napornega klubskega ritma igralcev bolj relaksacijski in rekreacijski, v drugem bo šlo na polno. Žal imamo težave s poškodbami, na delni ali celotni bolniški so štirje igralci. Na začetek priprav so en dan zamujali igralci iz francoskih klubov. Še posebno tistim iz Montpelliera je to prešlo že v navado, zato jih bom kaznoval s kakšnim dodatnim treningom,« je v šali dejal selektor Veselin Vujović. Na treningih je uvedel novost, ki jo uporablja tudi kot trener Zagreba – nožni tenis, o katerem pravi: »Ker sem v tem dober in ker stalno zmagujem, ga pač forsiram.«

Zorman (prepona) in Gajić (ahilova tetiva) zaradi poškodb trenirata s 70-odstotno zmogljivostjo, Zarabec zaradi udarca v roko še ni bil v stiku z žogo, Cingesar pa zaradi poškodbe gležnja ni v trenažnem procesu. Pred skoraj enim letom je Zarabec na tekmi proti Loki padel na zapestje in bil dlje časa odsoten z igrišč, na nedavnem dvoboju z Ormožem pa je znova padel na isto roko. »Po pregledih in slikanjih je jasno, da na srečo ne gre za nič hujšega. Po padcu je roka malce odreagirala, a se vse lepo umirja. Ko imaš žogo enkrat v roki, pozabiš na poškodbo, bolečino in vse drugo,« pravi Miha Zarabec, ki je prvič na pripravah članske reprezentance za veliko tekmovanje in ki ima med vsemi 21 kandidati za nastop na EP najmanj nastopov za izbrano vrsto Slovenije – le dva.