Čeprav je trener Triglava Aleš Komel pred pričetkom srečanja vlogo favorita predal aktualnim državnik prvakom iz prestolnice, pa njegovi varovanci v srečanje niso vstopili z belo zastavo. Po začetnem vodstvu gostov so sredi prve četrtine po zaslugi izredno učinkovite igre v napadu celo povedli s 3:1, a nato v nadaljevanju napravili preveč napak in nasprotniku dopustili, da je še pred zaključkom četrtine prešel v vodstvo s 4:3.

Ljubljanski vaterpolisti so v drugi četrtini vajeti igre prevzeli v svoje roke, dosegli tri zadetke in po zaslugi uspešne obrambe, ki zadetka ni prejela več kot deset minut, vodili že s 7:3. S tem so praktično že rešili vse dvome o tem, komu bo pripadla pokalna lovorika, vendar je upanje kranjski ekipi tik pred koncem polčasa ponovno vlil Benjamin Popovič, ki je z izjemnim strelom presenetil gostujočo obrambo. Domačini so se v tretji četrtini sicer še uspeli približati na dva gola zaostanka, toda Ljubljančani so v zadnjem delu mrežo nasprotnika zatresli še dvakrat in se z izidom 9:5 zasluženo veselili naslova pokalnega prvaka za sezono 2015/2016.

»Tega naslova smo si resnično zelo želeli. Še vedno nismo v najboljši formi, vendar načrtujemo, da jo bomo v nadaljevanju sezone še stopnjevali in da bomo pokalnemu naslovu dodali še naslov državnih prvakov,« je po koncu tekme za STA dejal predsednik in vratar ljubljanskega kluba Andraž Žurman.

Na drugi strani je trener Kranjčanov razloge za neuspeh videl zlasti v mladosti in neizkušenosti svojih igralcev. »Pozna se nam, da z izjemo Primoža Troppana v ekipi primanjkuje izkušenih igralcev, saj naša povprečna starost znaša le 19 let. Odločilo je to, da je Ljubljana naredila manjše število napak,« je ocenil Komel, ki verjame, da je porazu navkljub njegova ekipa na pravi poti.