Podobe, ki jih vidite v katalogih in v medijih, niso nič več kot le to – stilizirane podobe. Verjetno v takšnih domovih niti ne bi mogli živeti. Bi si to sploh želeli?

Urejene omare (skoraj brez garderobe)

Uredniki (bržkone ne urednice) barvitih revij za urejanje doma očitno menijo, da žensko garderobo sestavljajo šest majic, štirje puloverji, trije pari hlač in trije pari čevljev. Vse to v nežnih odtenkih bež ali svetlo modre barve. Toliko oblačil so namreč spravili v lepo dvokrilno omaro, ki bi v resničnem življenju pokala po šivih. Poznate kako pripadnico nežnega spola, ki bi se zadovoljila samo s toliko kosi garderobe? Ne? Lepa fotografija prikriva natrpano resničnost ženskih omar. Soglašate?

Glej, mama, nobenih kablov!

Zanimivo je, da na slikah domače ali službene pisarne ni nikoli videti nobenih podaljškov, priključkov in kablov, v katere se doma obvezno zapletejo vaši otroci ali domači ljubljenčki. In še to – ali ste že kdaj videli pisalno mizo, na kateri ni nobenih papirjev, notesnikov, beležnic? Priznajte, da je na vaši domači kup revij, računov in druge navlake! In da bi jih radi pospravili že več tednov, pa ne najdete časa. Ne recite, da ni res!

Brez sentimentalnih in butastih fotografij

Na fotografijah stanovanjskih prostorov v revijah na stenah ali omaricah navadno ni nobene osebne slike, če pa slučajno so, so na slikah neverjetno privlačni ljudje, fotograf pa je kakšen Pulitzerjev nagrajenec. Fotografije so večinoma črnobele, da so popolnoma usklajene s tisto čudovito zofo, ki bi jo radi imeli v svoji dnevni sobi. Kar sanjajte! Vaše družinske fotografije niso nič manj lepe kot tiste »ponarejene«, a z veščinami fotografskih mojstrov se vendarle ne morete kosati. Kaj pa, če bi najeli profesionalnega fotografa, da poslika vas in družino kot v reviji?

Dom brez otroških igrač

Tudi igrač ni pogosto videti v tovrstnih revijah. Otroci se očitno radi igrajo le s porcelanastimi lutkami in plišastimi medvedki, ogromnih plastičnih otroških kuhinj in raztresenih legokock pa ni na vidiku. Pridemo pogledat k vam domov? Prepričani smo, da otroške sobe niso poosebljen red. Pa saj je tudi prav tako, sicer je vse skupaj videti sterilno in neresnično (pa še res je!).

Barvno usklajene knjige

Knjižne police so polne knjig, ki so barvno usklajene tako med seboj kot tudi z barvo zaves ali sedežne garniture. Seveda bodo na policah le dela velikih književnikov, cenenih ljubezenskih romanov ali detektivskih zgodb tu ne boste videli, pozabite pa tudi na žepnice, kajti knjige kot v revijah morajo imeti obvezno trdno vezavo.

Prenova kot v televizijski oddaji

Gotovo poznate televizijske oddaje, v katerih nam v tridesetih minutah predstavijo popolno prenovo stanovanja, za katero je obsežna ekipa strokovnjakov najbrž potrebovala teden, dva ali celo več. Če se lotite prenove, nikar ne pričakujte, da vam bo zamah s čarobno paličico prinesel tako zaželeno novo podobo doma. Morali boste veliko načrtovati in potiti krvav pot, preden bo hiša kot iz škatlice. Torej - malo truda, majhen učinek in veliko truda, velik učinek.

Vir: www.galtime.com