Dirka za naslov državnega prvaka v nogometu bo spomladi povsem odprta. Vodilna Olimpija odhaja na zimski premor zgolj s tremi točkami naskoka pred Mariborom. Najvišja razlika med osrednjima kandidatoma za prvo mesto je znašala osem točk.

Ljubljančani so v zaključku jesenskega dela tekmovanja odpovedali. Njihova igra je bila vse bolj medla, kar je privedlo do sobotnega presenetljivega poraza pri zadnjeuvrščenem Krškem (1:2). Olimpija je imela po zgodnjem vodstvu z 1:0 eno uro tekme igralca več, a so Krčani kljub temu zrežirali preobrat. Trener Marijan Pušnik je bil besen nad reakcijo igralcev. »Nekateri naj se zamislijo nad pristopom in odnosom do klubskega grba, ki je bil predvsem v drugem polčasu pod vsako kritiko. Odigrali smo naivno in lahkomiselno,« je razlagal Pušnik, ki bo naslov prvaka spomladi naskakoval brez prvega strelca lige Andraža Šporarja. V Olimpiji so se ob zadnjih predstavah lahko oddahnili, da je jesenskega dela prvenstva konec.

Drugače je v Mariboru, kjer so imeli jeseni kup preglavic. Po hitrem izpadu iz evropskih tekmovanj so zamenjali trenerja in se v zaključku koledarskega leta pobrali. Z izkupičkom so lahko zadovoljni, pozimi pa bodo prav gotovo kovali načrt za ubranitev državne krone. Vijolični so v Kopru že v prvem polčasu zabili štiri gole in hitro odločili zmagovalca. Po zmagi s 5:0 je trener Krunoslav Jurčić dejal: »Vesel sem, da se je Olimpija dvignila, saj je Maribor zdaj še močnejši.« Maribor je ravno v zadnjem krogu postal tudi najučinkovitejšo moštvo lige. Dosegel je 55 golov, Olimpija 53.