Verjetnost, da bo tehnologija golove črte uporabljena že na prihajajočem nogometnem evropskem prvenstvu v Franciji in prihodnjo sezono v ligi prvakov ter evropski ligi, je po besedah generalnega sekretarja Uefe Giannija Infantina precej velika. »Zgleda obetavno. Če bo tehnologija uporabljena na Euru, potem jo bomo uvedli tudi za klubska tekmovanja v prihodnji sezoni. S tem imam v mislih ligo prvakov in evropsko ligo,« je razkril Infantino.

Krovna evropska nogometna zveza je na temo uvedbe tehnologija golove črte razpravljala na petkovem sestanku izvršnega komiteja v Parizu, ki pa je potekal ob odsotnosti prvega moža Uefe Michela Platinija. Francoz, ki že leta nasprotuje uvedbi tehnologije v nogometu, se sestanka ni smel udeležiti, saj zaradi spornih poslov s predsednikom Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppom Blatterjem še vedno prestaja 90-dnevno kazen, ki mu jo je oktobra naložila Fifina etična komisija.

Trenutno je tehnologija golove črte v Evropi sicer v uporabi v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem prvenstvu, kar pa po besedah Infantina še ne pomeni, da njena uvedba ne bi klubom povzročala preglavic. Uefa bi morala namreč med drugim sprejeti odločitev, kateri sistem tehnologije golove črte sploh uporabiti, težavo pa bi lahko predstavljalo tudi opremljanje stadionov.

»Opremiti bi morali okoli 80 prizorišč po vsej Evropi. Sedaj je tehnologija v uporabi v štirih državah. To pomeni, da bi jo imelo nameščeno le okoli 20 od 80 ekip. Zaradi tega bi lahko prišlo do cele vrste logističnih in operativnih izzivov, ki bi jih bilo treba skrbno analizirati,« je še dejal Infantino in pristavil, da bodo pri Uefi končno odločitev o implementaciji novitete na stari celini sprejeli prihodnji mesec.