»Dokler se ne bom pogovoril s stečajnim upraviteljem, ne morem govoriti o prihodnosti hotela in načrtih zanj,« je bil kratek direktor prestižnega Hotela Aleksander Jože Pipenbaher. Več informacij je obljubil za danes. Včeraj je okrožno sodišče v Celju v družbi Hotel Aleksander uvedlo stečajni postopek in za upravitelja imenovalo Gregorja Dugarja. Za zdaj ni znano, kaj bo z 22 zaposlenimi in hotelom, ki je bil namenjen bogatim in razvajenim gostom iz tujine, predvsem Rusije.

Mogoče je, da stečajni upravitelj hotela s petimi zvezdicami in pol ne bo zaprl in bo dejavnost nadaljeval. Tako se je denimo pred leti odločil tudi stečajni upravitelj Rimskih term. Direktor Hotela Aleksander Jože Pipenbaher in lastnik Marjan Pipenbaher sta se iz finančnih težav poskušala izvleči s prodajo hotela, vendar ruski partner, ki je letos kupil Grand hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria, ni pristal na njune pogoje.

Zaradi slabih poslovnih rezultatov Pipenbaherju ni preostalo nič drugega, kot da je vložil predlog za stečaj. Družba je lani pridelala 7,4 milijona evrov izgube, medtem ko je prenesena čista izguba znašala 6,8 milijona evrov. Prihodkov je bilo lani za 1,1 milijona evrov, kar je bilo premalo, da bi lahko odplačevali šest milijonov evrov vredno posojilo pri Heti. gm