Kavčič je v poldrugem letu na klopi Jonona zapustil tako dober vtis, da so se zanj zanimali trije kitajski klubi. »Najbolj konkreten je bil Hunan. Da me želijo na klopi, so dokazali s tem, da so me s posebnim pismom povabili na pogovore. Trajali so tri dni, prav njihova želja je bila odločilna, da sem ponudbo sprejel,« je včeraj v telefonskem pogovoru iz Kitajske pojasnil Tomaž Kavčič.

Klub je bil ustanovljen leta 2004, prihaja iz mesta Yiyang (4,3 milijona prebivalcev) v pokrajini Hunan v osrednji Kitajski, kjer je bil rojen največji kitajski komunistični voditelj Mao Cetung. »Tako kot vsi drugoligaši ima tudi Hunan v sezoni 2016 prvoligaške ambicije, a glede na to, da je klub komaj obstal v drugi ligi, je realni cilj uvrstitev do osmega mesta. Pomočnik bo Robert Englaro, morda se bo klub okrepil tudi s kakšnim slovenskim nogometašem,« je pojasnil Kavčič, ki je ob Matjažu Keku (Reka) edini slovenski trener s službo v tujini.

Na Kitajskem je kopica znanih trenerskih imen. Kavčičev tekmec v drugi ligi bo tudi nekdanji selektor Brazilije Vanderlei Luxemburgo.

Kavčič je bil ob Darku Milaniču največkrat omenjen kot potencialni kandidat za selektorja, če bi se Srečko Katanec odločili, da ne bo več sedel na klopi Slovenije.