Ko so nogometaši Domžal nazadnje gostovali v Stožicah, se je poletna noč zanje končala sanjsko, in sicer z zmago 2:0. Trener Domžal Luka Elsner je takrat namignil, da Olimpija na svojem stadionu ne bo razdala veliko točk. Ni se zmotil. Tedaj je bilo že očitno, da bodo rumeno-modri še kako trd oreh za vsako domačo ekipo. Tudi včeraj so bili za Olimpijo, ki je bila bližje porazu kot zmagi. Na koncu so vse priložnosti Domžal ostale neizkoriščene, kar je verjetno največja težava dvakratnih državnih prvakov v tej sezoni, in ekipi sta osvojili po točko.

Ko se je trener Olimpije Marijan Pušnik ob koncu prvega polčasa izstrelil na rob igrišča, ker so Domžalčani znova po nogah udarili Lucasa Ontivera, je bil spomin na tisti avgustovski večer še bolj svež, saj so bili Ljubljančani takrat zelo nezadovoljni s sojenjem. Včeraj tako hudo ni bilo, navsezadnje so protestirali tudi Domžalčani, prav nič presenetljivo tudi gostujoči športni direktor Matej Oražem, ki mu je sodnik Dejan Balažič jasno povedal, da je njegovo mesto na klopi, ne ob robu igrišča.

Delilec pravice ni bil glavni akter lokalnega derbija. To so bili v prvem polčasu nogometaši Domžal, zlasti Matic Črnic, Jure Balkovec in Nejc Skubic. Prva dva sta prodirala po levi strani, kjer je zevala luknja v obrambi Olimpije, Skubic pa je v sredino pošiljal nevarne podaje z desne strani. V zadnjem času je Črnic v imenitni formi. Ko dobi žogo v noge, stopi na prste in se začne s kratkimi poskoki, kot bi začel pospeševati, bližati branilcu, je to pri tekmecu znak za preplah. Ko pospešek preide v sprint, so branilci na tankem ledu. Včeraj so bili zeleno-beli tam večkrat. Kar je Črničevim prodorom manjkalo, je bil učinkovit zaključek. Enkrat je zadel prečko, drugič je z enim gibom iz igre vrgel dva nogometaša Olimpije, žogi pa je pot v 'pajkl' preprečila glava Nemanje Mitrovića. V ti akciji bi bilo mogoče strniti ves prvi polčas: Olimpija je bila nenevarna in si ni priigrala nobene večje priložnosti, medtem ko so jih imeli Domžalčani na pretek. Le gola niso dosegli.

Olimpija je bila v napadu manj nevarna, kot je v tej sezoni običaj. Domžalčani so postavili trden obrambni zid in igrali agresivno. Poleg tega je pri Olimpiji manjkal poškodovani kapetan Andraž Šporar, ki si je po besedah trenerja Marijana Pušnika želel igrati, a ni šlo. »Andraž ima vneto tetivo v stopalu in nabito peto. Najprej smo mislili, da bomo tvegali, a na koncu smo se zdravnik Drobnič, Srdjan Djordjević in jaz skupaj z Andražem odločili, da ne bomo,« je dejal trener Olimpije Marijan Pušnik. Nato je zavrnil namigovanja, da na Šporarja pazijo, ker bi lahko kmalu za milijonski znesek zapustil Olimpijo: »Pozabite špekulacije, da ni hotel igrati. Zelo si je želel nastopiti, a ko stopi na nogo, so bolečine prevelike. Obstaja petdeset odstotkov možnosti, da bo nastopil na zadnji tekmi prvega dela sezone v Krškem.«

Partnerja v napadu sta pogrešala predvsem Ezekiel Henty in Ontivero. Na koncu je od standardnega trizobega napada Olimpije v igri ostal le Henty. Udarcev po nogah hitrega Argentinca je bilo preveč, zato je po prvem polčasu ostal v garderobi kot prav tako poškodovani branilec Hrvoje Čale.

O tem, kakšna so bila razmerja na igrišču, je govoril trener Domžal Luka Elsner: »Če bi odvzeli prvih 45 minut, bi bila to za nas odlična točka. Če dodamo prvi polčas, mi je malo žal. V drugem polčasu nismo več mogli držati ritma iz prvega dela. Ta točka je spoštovanja vredna, saj je Olimpija letos dominantna.« Čeprav je Olimpija v drugem polčasu zaigrala bolje, si izrazitih priložnosti ni pripravila. Elsner je pojasnil, da so se Domžalčani bolj zanašali na dolge podaje, ker jih je v to prisila Olimpija, pa tudi moči jim je zmanjkovalo. Pušnik je glavni problem Olimpije videl v preslabi igri zvezne vrste, ki ni dovolj natančno in hitro pošiljala žog naprej, uspelo jim je premalo podaj v nizu. Poudaril je tudi, da je bilo v igri preveč sebičnosti in da so preslabo izkoriščali prekinitve. Čeprav se je igra Olimpije popravila, so bile tudi v drugih 45 minutah bližje golu Domžale. Amedej Vetrih in Kenan Horić sta imela na glavi žogo za zmago, a se nekdanji vratar Domžal Darko Brljak, ki je bil med vratnicama namesto obolelega Aleksandra Šelige, ni dal premagati.

Tako je bil Pušnik s točko zadovoljen, verjetno pa tudi navijači Olimpije. Tisti najbolj goreči so tik pred koncem z dimom motili tekmo, ki jo je moral sodnik prekiniti, dokler se zeleno-beli oblak ni razkadil. Ta je zapustil stadion, medtem ko ga meglena igra Olimpije ni.