Rudar – Zavrč (danes ob 15.30): Velenjčani so v hudi krizi, saj so na zadnjih petih tekmah osvojili le točko in zdrsnili v boj za obstanek. Težave Rudarja so povezane tudi s slabo igralno površino na stadionu Ob Jezeru, zato trener Jernej Javornik ne more uveljaviti svojega sloga igre z veliko kombinatorike. V Zavrču menijo, da so si v tekmi z Olimpijo zaslužili najmanj točko. Prepričani so, da jih je sodnik Vinčič iz Maribora oškodoval za enajstmetrovko. Izkupiček v Velenju bo odvisen od tega, koliko jih je izčrpala tekma z Olimpijo. Naš namig: 0.

Maribor – Krško (danes ob 17.30): Maribor je po derbiju z Olimpijo, na katerega je stavil vse, zmanjkalo energije. Plačuje davek napakam v selekciji igralcev, telesni in taktični pripravi. Vzorčni primer strokovnih zmot je Damjan Bohar, ki je lani blestel v ligi prvakov, letos se je povsem izgubil na rezervni klopi. Potem ko so vijoličasti ušli porazu v Domžalah, je Krško tekmec po meri za lahko zmago. Novinec Krško je z obiskom 20.050 gledalcev tretja najbolj gledana ekipa lige za Mariborom (68.600 gledalcev) in Olimpijo (58.500 gledalcev). Naš namig: 1.

Luka Koper – Celje (danes ob 20. uri): Koper je z zmago v Krškem proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek poskrbel za nekaj miru v slačilnici. Če so Celjani v preteklosti izgubljali točke v sodnikovem dodatku, jih zdaj osvajajo. Naš namig: 0.

Krka – Gorica (jutri ob 13. uri): Izkupiček Krke z dvema remijema in tremi porazi na zadnjih petih tekmah je slabši od kakovosti predstav in umetniškega vtisa, ki so ga zapustili. Gorica se je z zmagama proti Olimpiji in Rudarju vrnila na zmagovito pot. V igri je znova veliko reda, zato imajo tekmeci malo prostora, da si priigrajo priložnosti. Bolj ko se bliža konec sezone, večji je naval menedžerjev na klubsko pisarno in telefon predsednika kluba Harija Arčona s ponudbami za prodajo Nigerijca Blessinga Elekeja. Naš namig: 2.

Olimpija – Domžale (jutri ob 17.30): V obeh taborih je zelo pestro v slačilnici in v pisarnah. Navijače Olimpije najbolj vznemirja to, kar se dogaja s kapetanom in prvim zvezdnikom lige Andražem Šporarjem, ki je zaradi poškodbe stopala izpustil tekmo z Zavrčem. Ali bo nared za Domžale, bo znano šele jutri tik pred tekmo. »Šporar trenira po posebnem programu, saj zaradi bolečin težko celo teče,« je pojasnil trener Olimpije Marijan Pušnik. Medtem se vrstijo ugibanja, ali bo Šporar že pozimi zapustil Ljubljano. Govoric o prestopih je veliko (Basel, Hannover), a predsednik kluba Milan Mandarić trdi, da ni prišla še nobena uradna ponudba. Šporar je že nekajkrat ponovil, da želi ostati v Ljubljani in osvojiti naslov državnega prvaka. Glede na telesno pripravljenost, motivacijo in sistem igre Domžal, kakršno so pokazale na zadnjih dveh tekmah, čaka Olimpijo celo najtežja tekma jeseni. »Naslov jesenskega prvaka je le lepotna lovorika, ki ne bo pomenila ničesar, če bomo spomladi zapravili vse, kar smo si do zdaj priigrali in prigarali. Na zadnjih dveh tekmah želimo osvojiti vseh šest točk, s čimer bi na najboljši način zaokrožili izjemno jesen,« so besede, ki jih igralcem zadnje dni nenehno ponavlja Pušnik. Domžale imajo s štirinajstimi prejetimi zadetki najboljšo obrambo lige, obenem so specialist za gostovanja, na katerih so letos še neporažene (6 zmag in 4 remiji). »Ker imajo Domžale odlično obrambo, bomo morali v napadu igrati še kakovostneje, obenem pa preprečiti njihove protinapade. Na domžalsko agresivnost, veliko teka, natančnost podaj in hitrost moramo odgovoriti z enako mero,« je del taktičnega načrt razkril Pušnik.

Domžalsko idilo je z incidentom zmotil Francoz Benjamin Morel, zato je vodstvo kluba, da bi ohranilo zdrave in tovariške odnose v slačilnici, z njim prekinilo pogodbo. Domžale so strup za Olimpijo v Stožicah, zato optimistično pričakujejo derbi, v katerem bodo zanje navijali tudi Mariborčani. »V Stožicah se počutimo zelo udobno, a tradicija nam ne bo prinesla točk. k njim bomo prišli z energijo, ki smo jo pokazali na zadnjih dveh tekmah, borbenostjo, srčnostjo, veliko teka in agresivnostjo. Ko vse te elemente povežemo, so tudi naše podaje natančne in igra zelo dobra,« napoveduje kapetan Domžal Nejc Skubic. Naš namig: 0.