Sredin popoldanski trening Bayerna je minil v čustvenem ozračju, saj se je soigralcem prvič po marcu pri vadbi pridružil izkušeni Franck Ribery, ki je skoraj 9 mesecev zdravil poškodbo gležnja. Čeprav so mu zdravniki sprva napovedovali le nekaj tednov počitka, se je okrevanje večkrat zavleklo in minili so meseci, preden je 32-letni Francoz ta teden le dobil zeleno luč za vrnitev na igrišče.

»Danes je odličen dan zame, tudi zelo čustven,« je po prvem treningu po dolgem času za klubsko televizijo v sredo zvečer dejal Ribery. »To je bila zame prva daljša poškodba v karieri, zato je bilo stanje že kar resno. A tako je v nogometu in življenju. Ob tem je najpomembneje, da držiš glavo pokonci in trdo delaš. Sedaj sem nazaj, spet sem z ekipo in to so dobri občutki,« je dodal.

Na tekmi še letos, morda že 12. decembra?

»Ribery je v zadnjih dveh dneh treniral zelo dobro, zato smo zelo zadovoljni. Ne čuti tudi nobenih bolečin. Pričakujem, da bo do konca leta že v ekipi za tekmo, a ne znam točno povedati, kdaj se bo to zgodilo,« pa je po včerajšnjem treningu o vrnitvi Francoza povedal trener Bayerna Pep Guardiola.

Kot poroča nogometni portal Goal, naj bi si Ribery za želen datum povratka izbral 12. december, ko bo Bayern gostil novinca v ligi Ingolstadt, ki bi lahko bil tekmec po meri, da Guardiola v zaključku tekme Riberyju ponudi priložnost za vrnitev na igrišče.

Vrnitev Riberyja bo ob številnih poškodbah dobrodošla

Je pa vrnitev Riberyja prav gotovo zelo dobra novica za Guardiolo, saj ima Španec v zadnjem času kar precej težav s poškodbami svojih varovancev. Poleg Riberyja so že nekaj časa odsotni tudi Mario Götze, Juan Bernat in Thiago Alcantara, sobotno gostovanje pri razigrani Borussii M'gladbach (zadnjih 11 tekem ne pozna poraza) pa bodo izpustili tudi Arjen Robben, Douglas Costa in David Alaba. Slednji je celo že zaključil z igranjem v jesenskem delu sezone, je danes na novinarski konferenci sporočil Guardiola.