Francoski reprezentant se je v finalu izbora za najboljšega nogometaša znašel lani, ko je kljub osvojitvi lige prvakov in državnega ter pokalnega naslova z Bayernom ostal brez zlate žoge. Slednja je odšla v roke Ronalda, ki je prestižno nagrado osvojil tudi letos. To je Riberyja močno zmotilo, saj je prepričan, da bi jo moral dobiti njegov klubski soigralec Manuel Neuer.

»Zares sem bil razburjen, a tako je vsako leto. Ne vem več, kaj moram storiti, da osvojim to nagrado,« je dejal vezist, ki je po letošnji gala podelitvi v Zürichu še toliko bolj prepričan, da je pri odločanju zmagovalca v igri politika, dosežki na igrišču pa ne štejejo.

»Tudi če postaneš svetovni prvak, očitno ni več dovolj. Kaj lahko storiš? Leta 2006 je Fabio Cannavaro, branilec in svetovni prvak, osvojil zlato žogo. V zadnjih dveh ali treh letih je Neuer najboljši vratar na svetu. Osvojil je naslove z Bayernom, v Braziliji je bil najboljši vratar, postal je svetovni prvak. Očitno tudi to ni zadostovalo. Enostavno ne razumem. Če bo kateri izmed Bayernovih igralcev znova nominiran, moramo premisliti, ali se sploh splača oditi na prireditev. Le zakaj? Zaradi fotografiranja? Ne! Vse se vrti okoli politike, kar ni prav, Vsak nogometaš se mora zavedati, da če sta v igri za nagrado Ronaldo in Messi, naj sam na zmago ne upa,« je brez dlake na jeziku še pristavil Ribery.