Želje košarkarjev Uniona Olimpije so se sinoči do potankosti izpolnile. Ljubljančani so na gostovanje v Bonn odpotovali odločeni, da naredijo velik korak k uvrstitvi v drugi del evropskega pokala, a bili zaradi razmer pri nasprotniku hkrati tudi precej previdni. Nemško moštvo namreč kar mesec dni ni okusilo slasti zmage, zato se je trener Gašper Potočnik bal, da bi se mu odprlo ravno proti njim. Strah je bil odveč, saj so bili zmaji na pomemben obračun odlično pripravljeni, zaostajali so le nekaj sekund pri izidu 4:5 in na koncu prišli do zmage s 93:88 (31:22, 46:40, 64:60, Lešić 24, Wright 14, Lapornik 13, Zakis 11, Mesiček in Mahkovic po 7, Zagorac 6, Rupnik 5, Hrovat 4, Vučetić 2).

»Igrajte trdo in se borite,« so navijači Bonna s transparentom sporočili igralcem, ki so do obračuna z Olimpijo izgubili na kar osmih zaporednih tekmah, a jih ti niso pretirano upoštevali. Zagotovo so si negativni niz želeli prekiniti, a kot kaže, je kriza v nemškem moštvu precej velika, za nameček pa jim je v goste prišlo moštvo v vzponu. Olimpija je bila namreč na zadnjih dveh obračunih uspešna in je že na samem uvodu dala vedeti, da jo tudi to pot zanima le zmaga. Voz je sprva z lepimi podajami potegnil Luka Rupnik, ki je štafetno palico nato predal Savi Lešiću. Ta je s 24 točkami znova potrdil, da je vodstvo kluba z njegovim nakupom zadelo v polno. Kot je z nakupom Zacka Wrighta, ki se je na parket vrnil po poškodbi hrbta in v ključnih trenutkih odgovornost prevzel na svoja ramena. Bonn se je z neverjetno serijo 16:0 v končnici sicer zmajem približal le na točki zaostanka, a je zaključek tekme znova pripadel Olimpiji, ki je zasluženo prišla do prve zmage na nemških tleh po 15. januarju 2009, ko je v evroligi v Berlinu porazila Albo.

»Za našo mlado ekipo je takšna zmaga na gostovanju lep dosežek. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, le zadnjih pet minut me je nekoliko zmotilo, saj smo preprosto nehali igrati,« je po zmagi povedal trener Olimpije Gašper Potočnik.

Preostala izida 8. kroga v skupini A: Nanterre – Trento 79:85 (Riley 24; Wright 27) po podaljšku, Bilbao – Oldenburg 73:68 (Bertans 15; Duggins 18, Prepelič 5), vrstni red: Bilbao in Trento po 6-2, Olimpija 4-4, Oldenburg in Nanterre po 3-5, Bonn 2-6.