Rokerji pogosto zaidejo v težave, takšni so po naravi. V nasprotju z mnogimi velikimi je Koprivnikar doživel več kot 27 let in je pri štiridesetih ustanovil band OF. Kratica pomeni over forty (iz angleščine: nad štirideset) in ni povezana z osvobodilno fronto, zato je Triglav v emblemu zamenjan z nekoliko bolj zaokroženo falično obliko, ki najverjetneje predstavlja iztegnjen sredinec.

Tudi roker Koprivnikar je konec tedna zašel v težave. Po koncertu v Loškem pubu so ga na poti domov v Poljansko dolino v bližnjem Zmincu ustavili policisti. Napihal je 0,12 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar pomeni, da bi lahko popil še enkrat toliko, pa prav tako ne bi kršil cestnoprometnih predpisov. Prek zakona bi stopil šele pri 0,25 miligrama. Glede na to, da so ga policisti ustavili ob 2. uri zjutraj, je bil za rokerja več kot vzoren. Pa za ministra?

Če bi šlo za notranjo ministrico ali ministra za infrastrukturo, ki sta zadolžena za prometno varnost, bi lahko polemizirali, kaj se je zgodilo s pridiganji o voznikih 0,0, Koprivnikarju pa vrček poleg zakonodaje odpušča celo opozicija. To se zdi povsem smiselno, saj ni kršil nobenega zakona, nikogar ni ogrožal, politika pa je imela v preteklosti opraviti že s konkretnimi pijančki za volanom (Jelinčič, Anderlič, Mišič, Gjerkeš...). Bi bilo pa od ministra bržkone pričakovati, da se na facebooku ne bi takoj oglasil z namigovanjem na policijsko zasedo oziroma zaroto. Vsaj ne na pamet in na prvo žogo. Glede na pozno nočno oziroma zgodnjo jutranjo uro tovrstne »zasede« niso nič nenavadnega, kar lahko potrdi vsakdo, ki se večkrat vozi ob takšnih urah. Sredi noči, še posebno ob koncih tedna, policistov navadno ni treba nase posebej opozarjati z vijuganjem, da se odločijo za alkotest. Zgolj funkcija politika ali drugega vplivnega položaja pa ne sme pomeniti avtomatske imunitete pred najosnovnejšim nadzorom. Takšno razmišljanje oziroma piarovska poteza v kontekstu pogajanj policijskih sindikatov z vlado sta precej bolj sporna od piva po koncertu. Koprivnikar je že dosegel, da se z njegovim primerom ukvarja komisija na kranjski policijski upravi, po prvih zbranih obvestilih pa kaže, da policista nista zlorabila pooblastil.

Če sta slučajno jih, je to seveda nedostojno in gre za neprimerno šerifovstvo, toda absolutne resnice ne more ugotoviti niti nadzor. V zgodovino bosta tako za vedno odšla policijsko poročilo o alkotestu in Koprivnikarjev zapis na facebooku. Ko smo ga prebrali, je marsikdo pomislil, da je Koprivnikar v svojem bendu zagotovo le bobnar in da smo dobili novo šalo o pregovorno tretjerazrednih članih rok skupin. Toda ne, Koprivnikar v rok bendu igra kitaro, menda predvsem bas. In če politiki o zarotah radi jočejo na družbenih omrežjih, se vsaj od rokerjev tega ne pričakuje.