Škofjeloška policista sta Borisa Koprivnikarja, ministra za javno upravo, v noči na nedeljo ustavila na obrobju Škofje Loke, in sicer v Zmincu. Minister se je vračal s koncerta v znanem pubu v Škofji Loki, kjer je nastopal s svojo rokovsko skupino. Policista sta sledila postopku in minister je opravil tudi alkotest. Pri tem je bila količina alkohola pod dovoljeno mejo (0,12 g/l) – po tej plati bi bilo Koprivnikarjevo srečanje s policisti povsem običajen policijski postopek, če ne bi Koprivnikar nato na družbenem omrežju facebook izrazil dvoma, da so ga policisti ustavili zaradi »osebnih interesov«.

Prvi izsledki interne preiskave ne kažejo na nepravilnosti

»Potem pa sem imel na poti domov po drugi uri zjutraj zanimivo novo izkušnjo, ko so me policisti ustavili tako, da so na popolnoma prazni stranski cesti pripeljali za mano s prižganimi modrimi lučmi... Korekten postopek, preverjanje dokumentov, alkotest... Nobenih problemov... Pa vendar imam čuden občutek, ker nisem storil nič narobe, s čimer bi pritegnil pozornost. No ja, občutki so varljiva zadeva, sam pa bom v prihodnje še toliko pozornejši, da se bom pri svojem delu držal dejstev in zaupani položaj vedno uporabljal za skupno dobro in ne za parcialne ali, bog ne daj, osebne interese,« je v nedeljo na facebooku zapisal Koprivnikar. Zaradi informacij, da so se policisti spravili nanj in ga namenoma ustavili, ker niso bili zadovoljni z njegovim petkovim odzivom na policijsko stavko, so se v PU Kranj odločili za interno preiskavo. Ta sicer še ni končana. Bojan Kos, ki je odgovoren za stike z javnostjo pri PU Kranj, je povedal, da prvi izsledki niso potrdili suma nepravilnega ravnanja dveh policistov.

Celo v opoziciji brez pretiranega zanimanja za spodrsljaj

Ali je ministrov zapis na facebooku primeren ali ne, smo povprašali v političnih strankah, kjer pa se z zadnjo Koprivnikarjevo zgodbo niso veliko ukvarjali. Nekateri politiki iz koalicijskih vrst so ocenjevali, da bi šlo za zelo hudo zlorabo, če bi policisti ministra zaradi izjav, ki policijskima sindikatoma niso bile všeč, res načrtno iskali. Vendar pa bi morali za to, da bi govorili o nedopustnem ravnanju policistov, obstajati zelo trdni dokazi. »Če pa teh ni, je treba biti pri izjavah zelo previden,« so komentirali ministrov zapis. V delu opozicije je mogoče slišati, da je nadzorovanje prometa pač naloga policistov in da možje v modrem pogosto ustavijo voznike, četudi ti ne storijo prekrška. »Minister je s svojim zapisom namignil, da ga zaradi politične funkcije ne bi smeli ustaviti, kar je nedopustno,« so prepričani v opoziciji, vendar tudi tam Koprivnikarjevemu zapisu ne nameravajo posvečati preveč pozornosti. V nekaterih strankah sicer dopuščajo, da bodo kakšno besedo o tem spregovorili na seji poslanske skupine. »Vendar pa je Koprivnikar v preteklosti izrekel tudi že kaj bolj skrb vzbujajočega – ima že kar obsežen seznam podobnih izjav,« so še dodali. Ena od njih je tudi ta, da je »javni sektor gonilo razvoja vsake države«.