Na srečanju med švedskim in francoskim prvakom je vso pozornost požel prvi zvezdnik PSG Zlatan Ibrahimović, ki je prvič po štirinajstih letih znova stopil na zelenico stadiona, kjer je začel svojo izjemno nogometno kariero. A nostalgični spomini so hitro pristali na stranskem tiru, saj se je mreža gostiteljev prvič zatresla že po treh minutah igre. Z glavo je natančno meril Adrien Rabiot in s tem že dal slutiti, da se srečanje za Malmö ne bo končalo najbolje.

Gosti so bili znova uspešni le enajst minut kasneje, ko se je med strelce vpisal Angel di Maria ter tako poskrbel, da je njegova ekipa na odmor odšla z dvema goloma prednosti. Upanje Malma za morebiten preobrat je v 50. minuti pokopal prav Ibrahimović, ki pa zadetka iz spoštovanja do svojega nekdanjega kluba ni proslavil. Končni rezultat, 5:0, sta z goloma v 68. in 82. minuti postavila Di Maria in Lucas.

»Danes sem znova živel svoje sanje, saj sem se vrnil v Malmö. Povrhu sem dosegel še zadetek, zaradi česar sem še izdatno vesel,« je po srečanju povedal švedski reprezentant in še dodal: »Že od samega začetka imam z navijači Malma izvrsten odnos.«

Real izvrsten v napadu, porazen v obrambi

Parižani so v skupini A z zmago potrdili drugo mesto v skupini, medtem ko bo prvo pripadlo madridskemu Realu, ki je včeraj v gosteh pri Šahtarju vpisali svojo četrto zmago v letošnji sezoni lige prvakov. Za španske podprvake je bila tekma še kako pomembna, saj so v soboto v prvenstvu doživeli boleč poraz proti velikemu tekmecu Barceloni.

Čeprav so Madridčani vodili že s 4:0, med strelce so se vpisali Cristiano Ronaldo (18., 70.), Luka Modrič (50.) in Dani Cavajal (52.), se je sinoči še enkrat več izkazalo, da v njihovi slačilnici trenutno ne vlada sloga. Ukrajinci so se v izteku tekme prebudili in v enajstih minutah mrežo Reala zatresli kar trikrat, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo tudi nekoliko časa. Juriš na vrata Reala je v 77. minuti iz najstrožje kazni pričel Alex Teixeira, v 83. minuti je bil uspešen Dentinho, na le gol zaostanka pa je svoje moštvo z drugim zadetkom približal Teixeira.

Kot zanimivost velja izpostaviti, da je Realova obramba na zadnjih treh tekmah prejela kar devet golov, oziroma enega več kot na zadnjih šestnajstih obračunih.

»Večji del srečanja smo nadzorovali potek in igrali na zelo visoki ravni. A nato smo storili nekaj napak, ki so privedle do dveh zadetkov ter enajstmetrovke in vse se je hitro spremenilo. Morda nam je zmanjkalo nekaj koncentracije, a naše napake bomo analizirali. V celoti gledano sem zadovoljen. Najpomembneje je, da smo osvojili tri točke in si zagotovili prvo mesto v skupini,« je optimističen ostal stratega kraljevega kluba Rafael Benitez.

Juventus z zadetkom Mandžukića do prvega mesta v skupini

Derbi večera je bil odigran v skupini D, kjer sta se pomerila Juventus in Manchester City. V Torinu priložnosti ni manjkalo, na koncu pa so igrišče zadovoljnejših obrazov zapustili nogometaši stare dame, ki so slavili z 1:0. Izidi tekme je bil postavljen že v prvem polčasu, potem ko je v 18. minuti po podaji Alexa Sandra žogo v gol z desnico poslal hrvaški napadalec Mario Mandžukić.

Čeprav so Angleži v svoji skupini zabeležili še drugi poraz, prav veliko razlogov za nezadovoljstvo nimajo, saj so si igranje v izločilnih bojih najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja že zagotovili, prav tako pa ohranili tudi možnosti za prvo mesto v skupini.

»Počakati moramo, kaj bo storil Juventus na zadnji tekmi proti Sevilli. To bo zanje zahteven dvoboj, saj bodo igrali v gosteh. Povrhu mora Sevilla zmagati, če se želi uvrstiti v evropsko ligo. Pred nami je še ena tekma, v skupini ni še nič odločenega, je ocenil trener otoškega kluba Manuel Pellegrini, ki pa ga je v nejevoljo spravila zgolj poškodb vratarja Joa Harta deset minut pred zaključkom tekme.

Oblak znova nepremagan, Ilić do remija

Na zelenice sta včeraj stopila tudi dva od treh slovenskih predstavnikov v ligi prvakov. Že popoldne je Branko Ilić v dresu kazahstanskega prvaka v Astani remiziral z Benfico (2:2), medtem ko je svojo mrežo še enkrat več ohranil nedotaknjeno Jan Oblak. Škofjeločan je z Atleticom na stadionu Vicente Calderon slavil z 2:0 in napredoval v osmino finala. Tako Ilić kot Oblak sta odigrala vseh 90 minut.