Za 39-letnega Ptujčana, svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po različici WBF, bo dvoboj v dvorani igralnice Hialeah Park blizu Miamija na Floridi že tretji v ZDA. Na obeh prejšnjih se je pomeril z Američanom in obakrat izgubil: septembra 2011 ga je v Biloxiju premagal Andre Berto (Zavec, ki je moral dvoboj predčasno končati v peti rundi zaradi poškodbe obeh očesnih vek, je izgubil naslov prvaka v velterski kategoriji po IBF), v Brooklynu marca 2013 pa Keith Thurman v 12 rundah po točkah po soglasni odločitvi sodnikov. Zdaj ga čaka sedem let mlajši in v Guantanamu na Kubi rojeni Lara, obračun pa bo osrednji dogodek večera in spada v novoustanovljeno serijo visokokakovostnih dvobojev Premier boxing champions.

Zavec je pred odhodom v ZDA treniral predvsem z Gruzijcem Leom Levanijem, ki ima podoben slog boksanja kot Kubanec. Na Florido, kjer bo dvoboj večer pred prazničnim zahvalnim dnevom, je Zavec odpotoval že prejšnjo sredo in se dobro prilagodil na šesturno časovno razliko. »Odlično sem pripravljen. Zavedam se, da bo to eden najtežjih bojev v moji karieri in da je mnogo takšnih, ki mi ne pripisujejo velikih možnosti za uspeh. A dokazal bom, da lahko tudi veteran premaga favorita. Taktika? Podrobna naj ostane skrivnost, čeprav je splošna jasna – zmaga,« pravi Dejan Zavec.

Lara, ki je na najnovejši svetovni lestvici številka ena v supervelterski kategoriji, je nekoč živel v Miamiju, v mestu in okolici pa živi tudi veliko Kubancev. Zato bo imel ogromno podporo s tribun, a Zavca to ne moti. »Mnogi se izogibajo dvoboja z njim, a jaz ne spadam mednje. Lahko bi kalkuliral in se mu izognil, a to ne bi zadovoljilo mojih apetitov. Želel sem boksati z njim, saj me zanimajo in zadovoljujejo le dvoboji na najvišji ravni. Drži, da odhajam skoraj v njegovo dnevno sobo, a mislim, da Lara zaradi skoraj domačega terena ni v prednosti, saj bo tudi pod večjim pritiskom. Ocenjujem, da se bo dvoboj začel lomiti od sedme, osme runde naprej,« meni Zavec, ki se je s svojimi navijači srečal na tradicionalnem slovenskem večeru pred dvobojem in po naključju v enem izmed nakupovalnih središč v Miamiju. Zavčeve navijače je prijetno presenetil še košarkar Goran Dragić (Dejan si je ogledal tudi tekmo njegovega Miamija v ligi NBA), ki je nanje naletel med vožnjo z avtom, se ustavil, jih pozdravil in se fotografiral z njimi.