Aplikacija, ki jo lahko uporabljajo lastniki vseh znamk pametnih telefonov, ponuja številne druge vpoglede. Z najnovejšo različico mobilne aplikacije lahko poleg porabe električne energije po novem spremljajo tudi porabo zemeljskega plina ter oddajajo in pregledujejo naročila lesne biomase. »Kupcem smo s prenovo omogočili še bolj preprosto upravljanje računov, oddajo mesečnih števčnih stanj brez čakalnih vrst in preprost nakup energentov,« je pojasnil direktor ECE Mitja Terče.

Mobilna aplikacija je edina tovrstna na slovenskem trgu. Z njo se ECE med energetskimi podjetji uvršča v sam vrh najsodobnejše ponudbe, na pametne telefone pa si jo lahko kot edini na slovenskem trgu namestijo uporabniki operacijskih sistemov iOS, Android in Windows Mobile.

Pregled porabe primerljivih objektov

Če se sprašujete, ali je možno znižati mesečni račun za energente, vam bo pri odgovoru pomagala aplikacija. Vnesite primerljivo hišo ali stanovanje ter način ogrevanja prostora in aplikacija vam bo dostavila želene podatke.

Primerjavo lahko opravite tudi s svojo porabo v preteklih mesecih, spremljate okvirno porabo električnih naprav v svojem domu, aplikacija pa vas opomni tudi na pravočasno plačilo računa. Za vse okoljsko ozaveščene uporabnike bo dobrodošla novost, da lahko spremljajo postavitev polnilnic za električna vozila po Sloveniji.

Aplikacijo si je po besedah Terčeta na telefone namestilo že več kot 10 tisoč uporabnikov. Ti so si lahko nastavili opomnik za javljanje števčnega stanja, ki odjemalca pravočasno obvesti, da je treba o stanju števca obvestiti dobavitelja elektrike. »Znesek na računu je tako odraz dejanskega stanja, in ne pavšala,« je dodal Terče.

Okoljsko osveščanje odjemalcev

V ECE podpirajo elektronsko izdajo računov, saj s tem porabijo veliko manj papirja in so bolj skrbni do okolja. Tudi sicer nacionalni dobavitelj električne energije, ki se je nedavno združil z Elektrom Gorenjska Prodaja in oskrbuje že vsako četrto gospodinjstvo pri nas, veliko pozornost namenja skrbi za okolje.

Njihova posebnost je, da dobavljena električna energija izvira izključno iz obnovljivih virov in da jo kot edini ponudnik pri nas svojim odjemalcem ponuja brez doplačila. »Tehnološki napredek nam je omogočil, da še vedno kot edini v Sloveniji na do okolja prijazen način pridobivamo energije vetra, vode in sonca ter jo ponesemo v vsak dom in vsako malo podjetje,« je še dodal direktor ECE Mitja Terče.