Na desnem boku ste bili hude bitke s prvim zvezdnikom Ukrajine in Seville Konopljanko.

Imela sva veliko dvobojev, ki pa niso odločili tekme. Včasih je bilo težko, včasih malo lažje. Dvoboji niso bili nič posebnega. Tokrat je bil moj nasprotnik Konopljanka, na naslednji tekmi bo nekdo drug. To ni bila tekma med Konopljanko in menoj, ampak med Slovenijo in Ukrajino.

Kako je bilo igrati z zaščitno masko?

Ni me ovirala. V dvoboje sem šel enako odločno in bojevito.

Poraz 0:2 je zelo neugoden.

Da. Ni še konec. Imamo še povratno tekmo v Ljudskem vrtu. Ukrajinci so svoje priložnosti izkoristili, mi žal dveh, treh izrednih nismo. Če bi zadeli, bi bilo povsem drugače. Ne smemo objokovati tega, kar se je zgodilo v Lvovu, ampak se čim bolje pripraviti na povratno tekmo.

V Lvovu ste odigrali podobno tekmo kot pred šestimi leti v Moskvi proti Rusiji, ki ste jo izgubili z 1:2.

Dogajanje na igrišču je bilo zelo podobno. Razlika je le v tem, da smo v Moskvi dali gol za priključek, v Lvovu pa svojih priložnosti nismo izkoristili.

Pred prvo tekmo so bile možnosti 50:50. Kakšne so zdaj za pot na EP?

Težko govorim o odstotkih, so pa možnosti veliko manjše, kot so bile pred prvo tekmo. Upanje ostaja. Dokler bo le en odstotek možnosti, bomo verjeli v uspeh, upali in dali vse od sebe.

Vaš scenarij za preobrat v Mariboru.

Če prvi polčas dobimo z 1:0, bo še vse odprto. A najprej je treba zabiti gol, ker nato je vse videti povsem drugače. Nogomet je nepredvidljiv. Ne smemo spustiti glav, ampak se dvigniti kot ekipa in odigrati pravo moško tekmo. Nato bomo videli, kaj nam bo prinesla ali odnesla.

Idealen scenarij bi bil hiter gol, da bi se Ukrajincem zatresle noge.

Ni nujno. Povsem dovolj bo, če ga dosežemo v 40. minuti. Veliko bolj pomembno je, da ga ne prejmemo, ker bi potem morali doseči kar štiri za pot v Francijo. Najboljši scenarij je po en gol v vsakem polčasu, kar je možno. Vse bo lepo tudi, če gol dosežemo v 60. in 80. minuti in nato tretjega v podaljšku, še lepše pa bi ga bilo v zadnji minuti rednega dela. Možnih scenarijev je veliko, tudi takšen, da bodo odločale enajstmetrovke.

Selektor Srečko Katanec pravi, da se bo moral izmisliti nekaj novega za povratno tekmo v Ljudskem vrtu?

To je v njegovi pristojnosti.

Tudi v hotelu, v katerem ste bivali v Lvovu, so po terorističnem napadu v Parizu povečali varnost in je bilo okrog vas veliko policistov. Ali je dogodek vplival na ekipo?

Ne. Takšne novice so žalostne in grozljive. V življenju so stvari, ki so pomembnejše od nogometa. Dve uri pred tekmo so bile naše misli povsem osredotočene na dvoboj.