Triindvajset let je minilo od zadnje dirke za VN Mehike v formuli 1 in na povsem na novo zgrajenem dirkališču je bilo že pred dirko jasno le eno: to bo zlata priložnost za Nica Rosberga (Mercedes), da si popravi ego in se oddolži moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu za nekaj zadnjih porazov. Nemec je ponujeno priložnost zgrabil z obema rokama.

S to zmago je prekinil črni niz, ko mu na zadnjih treh dirkah, ki jih je začel z najboljšega startnega mesta, ni uspelo zmagati. Nazadnje ravno v Austinu, na katerem je Hamilton pokazal vso svojo trdoto in si privozil pomembno zmago ter naslov prvaka. Užaljenost pri Rosbergu je tudi postala ena od stalnic, odkar dirka v senci Hamiltona. Zato se je zmage v Mehiki veselil bolj, kot če bi postal prvak. »Dirko sem odpeljal brez napak. Ena je bila, a v tem ovinku so imeli težave številni dirkači, na srečo je bil Lewis to pot tudi malo manj spreten in ponujene priložnosti ni izkoristil. Sicer je vse delovalo tako, kot mora, to je bila zdaj neverjetna izkušnja, stati na zmagovalnih stopničkah pred toliko navdušenimi gledalci,« je po dirki pripovedoval Nico Rosberg. Še se spominja, kako so ga ob zmagi na primer v Monzi gledalci tudi izžvižgali. Mehičani si tega niso privoščili.

Hamilton pa je bil malce bolj umirjen. Kot da se te dirke ni lotil z vso zavzetostjo, česar mu po svoje niti ne moremo očitati. Dosegel je tisto, kar je želel, ta in naslednji dve dirki dejansko pri njem ne odločata o ničemer. Zato je verjetno tudi to dirko odpeljal bolj diplomatsko, ali kot bi rekli Nemci, s pol srca. To se je na primer videlo že na startu in v prvem ovinku, ko je vodstvo brez večjega odpora prepustil Rosbergu. Le po dirki ga je malo zbodel, le toliko, da mu da vedeti, kdo naj bi bil številka ena v ekipi. »To pot sva bila premočna za vse tekmece. Nico je dobro odpeljal dirko, to pot celo ni bilo nobenega sunka vetra,« je dejal Lewis Hamilton. S tem je nakazal na vzrok, ki ga je za poraz na dirki v ZDA navedel prav Rosberg. Nemec je dejal, da je takrat s steze zapeljal, ker je v tistem trenutku nastal močan sunek vetra.

Veter ali ne, Rosbergu je to pot le uspelo zmagati, novih 25 točk pa je lep obliž na rane, ki jih je utrpel v zadnjih nekaj dirkah. Malce so k boljši volji pripomogle tudi besede sive eminence ekipe Mercedes Nikija Laude, ki je dejal: »Nico je bil to pot boljši kot Lewis. In biti boljši kot svetovni prvak nekaj pomeni.« In če se to pot srebrna dirkača nista borila na stezi, sta se borila vsaj po radijski zvezi. Ko je Rosbergov inženir želel Nicu dati nekaj informacij o Hamiltonovem zaostanku, ga je Nemec ostro prekinil, naj mu tega ne sporoča. Malce nervoze je torej le bilo, Hamiltonov sindrom je nekaj, česar se Rosberg ne bo tako hitro otresel. Na drugi strani je Hamilton svojo priložnost videl v trenutku, ko je Rosberg še drugič zapeljal po nove pnevmatike, enako pa je ekipa hotela od njega. »Zakaj, saj so še povsem dobre?« se je po radiu čudil Hamilton, ekipa pa mu je jasno dala vedeti, da mora v bokse zaradi varnosti. In Hamilton ne bi bil Hamilton, če ne bi od ekipe potem zahteval, da mu natančno sporočijo, v kakšnem stanju so bile te pnevmatike. Kajti vse preveč je bilo kazalcev, da so srebrni, zaradi miru v hiši, to pot na najvišji stopnički hoteli videti Rosberga. Če je bil to njihov cilj, potem so ga dosegli. Z vetrom ali brez njega.