Ko je pred leti predsednik madridskega Reala Florentino Perez gradil ekipo galaktikov, niso bile edina zahteva zmage, ampak je želel še več. Želel je spektakel. Napadalni nogomet in številne zadetke. Real je res igral tako. Pod vodstvom tedanjega trenerja Vicenta el Bosqua je bil najboljši v Evropi.

Danes je Perez še vedno predsednik Reala, okoli kraljevega kluba je še vedno ogromno blišča, ekipa je še vedno zvezdniška, podoba na igrišču pa precej drugačna. Razlog za to je kot na dlani – trener Rafael Benitez. Nekdanji strateg Liverpoola je znan po tem, da najprej naredi načrt, kako tekmecu preprečiti, da bi dosegel zadetek, šele nato na vrsto pride napad, kjer ima Real s Cristianom Ronaldom na čelu nemalo kakovosti. Toda v tej sezoni je najmočnejši del Realove ekipe v skladu z Benitezovimi pogledi na nogomet obramba. To je bilo vidno tudi na torkovi tekmi lige prvakov, ko je na stadionu Santiago Bernabeu gostoval Paris Saint Germain. Parižani so napadali, imeli imenitne priložnosti, tudi okvir vrat so zadeli, zmaga pa je ostala doma. Benitez se za nove tri točke lahko zahvali vratarju Keylorju Navasu, nespretnim reakcijam napadalcev gostujoče ekipe in sreči. Ko je tako, navijači, še posebno če gre za tako velik klub, kot je Real, niso zadovoljni. In tudi v sredo zvečer niso bili. Da prestava Reala ni bila ravno spektakularna, je uvidel tudi kapetan Sergio Ramos: »Nogomet je hecna stvar. Parizu smo igrali bolje, a le remizirali. Zdaj smo igrali slabše, vendar zmagali. V nogometu moraš vedno vzeti zmago, če se ti ponudi priložnost za to.«.

Čeprav so zmagali, so nogometaši v belih dresih slišali nekaj žvižgov, s čimer se Benitez ni preveč obremenjeval. »Igrali smo proti PSG, kar pomeni, da tekma ni bil lahka. Kaj menim o žvižgih? Zagotovili smo si napredovanje v osmini finala, smo neporaženi in še nismo prejeli gola,« je Rafael Benitez na kritike odgovoril z dejstvi. Ta govorijo tudi, da je Navas prvi vratar, ki na svojih prvih šestih tekmah v ligi prvakov ni prejel zadetka, Real pa lahko postavi nov mejnik, če tudi na zadnjih dveh tekmah v skupini ne bo dobil gola, kar ni uspelo še nobeni ekipi. Real je neporažen tudi v španskem prvenstvu, kjer je prejel le štiri zadetke, poleg sedmih zmag ima še tri remije. Čeprav je za desetkratnimi evropskimi prvaki šele četrtina sezone, je že zdaj jasno, da so imeli v nesreči, ko poleti zaradi administrativnih težav (zamudili so rok za prestop) vratar David de Gea ni mogel prestopiti iz Manchester Uniteda v Madrid, obilo sreče. Če bi do posla prišlo, bi Navas zdaj igral za Manchester United. Namesto tega v dresu Reala dokazuje, da je eden najboljših vratarjev na svetu.

Čeprav je Benitez, že odkar je prišel na čelo kluba, v katerem je začel nogometno kariero, izpostavljen kritikam, ima v rokah dober argument, kajti kadar trener zmaguje, se mu ni treba bati za svoj stolček. Pred Benitezem so zahtevni tedni. Če bo uspešen tudi na naslednjih tekmah, bo prav gotovo lahko mirneje spal. Še posebno če bo Real zmagal na velikem derbiju z Barcelono 21. novembra (za katalonski klub zaradi poškodbe ne bo igral Lionel Messi), še prej ga čaka zahtevno gostovanje pri Sevilli. Ti tekmi bi utegnili biti Realov kažipot do konca letošnjega leta.

Pri Realu upajo, da bo na obeh že lahko igral poškodovani Gareth Bale, ki proti PSG ni bil v postavi. Enako kot ne Karim Benzema, ki pa se ukvarja tudi z nenogometnimi težavami. Včeraj je moral na postajo francoske policije v Parizu, kjer so ga zaslišali v povezavi z domnevnim izsiljevanjem njegovega reprezentančnega soigralca Mathieua Valbuene. Ta je poleti podal prijavo, ker mu je nekdo po telefonu dejal, naj plača 150.000 evrov, in mu zagrozil, da bo v nasprotnem primeru objavil videoposnetek, ki Valbueno prikazuje v spolnem aktu. Francoski mediji so poročali, da je bilo Benzemajevo ime omenjeno v telefonskih pogovorih, povezanih z izsiljevanjem. Ali je Benzema priča ali osumljenec, ni znano. Nogometašev odvetnik je po zaslišanju zatrdil, da Benzema nima nič z domnevnim izsiljevanjem in da je odgovoril na vsa vprašanja preiskovalcev. V istem primeru je bil zaslišan tudi Djibril Cisse, ki je pred kratkim končal kariero.