Kljub tretji zaporedni zmagi proti MZT ste se na parketu precej mučili.

Premagali smo težkega nasprotnika, ki je izredno neugoden. V nekem trenutku so igrali s peterko, v kateri lahko vsak igralec zadane za tri točke. Tekmo smo dobili z energijo in skokom. Pokazali smo karakter, saj smo se po slabem prvem polčasu dvignili in prišli do pomembne zmage.

Zakaj je bil prvi polčas tako slab?

Pred domačimi gledalci smo veliko bolj nervozni kot v gosteh. Ne vem, zakaj. Igralci bi potrebovali podporo s tribun, saj si jo s svojim odnosom in delom zaslužijo. Lahko pride do slabega dne, kot je bil proti MZT, saj nam met ni stekel, a so pokazali, da imajo energijo in željo, zaradi česar smo tudi zmagali. Gre za novo moštvo, ki nima izrazite individualne kakovosti, kot jo je imelo lansko. To mora biti jasno vsem. Tekme lahko dobivamo le kolektivno, kar smo pokazali proti MZT. Ne vem, česa so gledalci navajeni iz preteklih sezon, a lahko so prepričani, da bodo ne glede na vse gledali borbeno moštvo, vsaj dokler bom jaz trener Krke.

Kaj ste dejali igralcem med polčasom, da so spremenili obraz?

Da naj igrajo brez strahu in dvignejo energijo, saj so dobro moštvo. Ne smejo poslušati besed s tribun, temveč se osredotočiti na delo na parketu. Reakcija je bila odlična in zato sem zadovoljen.

Kljub zmagi pa vas igra ne more zadovoljiti?

Zagotovo lahko igramo bolje in na tem bomo delali. Sami pa vidite, da je liga neugodna in da lahko vsak premaga vsakogar.

Nekateri igralci še vedno ne dajejo tistega, kar pričakujete od njih. Zakaj?

Ko igrate v nekem sistemu dolgo časa, kar nekateri posamezniki v Krki so, se je težko navaditi na spremembe. Potrebna bosta čas in potrpljenje. Bodite pa prepričani, da ne bom obupal niti nad enim igralcem. V vsakega verjamem in iz vsakega bom poskušal izvleči maksimum.

Pred začetkom sezone ste dejali, da bo Krka igrala hitrejšo košarko, a tega v igri ni videti.

Strinjam se. Imel sem to idejo, a so naši visoki igralci precej težki in močni. Kljub temu bomo k temu stremeli še naprej.

Kako pomembna je bila zmaga proti Partizanu za samozavest moštva?

Izredno pomembna. A nekaj bi poudaril. Ni bil slučaj, da smo dobili Cedevito, Zadar, Partizan in sedaj še MZT. Enostavno se moramo držati dogovorjenih stvari in se na vsako tekmo maksimalno pripraviti. Je bilo pa takoj po zmagi proti Partizanu v slačilnici čutiti olajšanje. Rekli smo si, da če se lahko vrnemo po zaostanku proti Partizanu v Beogradu, potem lahko igramo proti vsakomur. To se je potrdilo proti MZT.

Ste pred tekmo proti Partizanu čutili, da se vam maje trenerski stolček?

Ne. Nikoli ne čutim pritiska, saj se vedno osredotočam le na svoj posel, z drugimi stvarmi pa se ne obremenjujem.

Preostali izidi 8. kroga lige ABA: Budućnost – Metalac 83:72 (22:21, 50:40, 72:52, Jaramaz 14; Jevtović 19), Cibona – Igokea 86:72 (26:19, 48:36, 67:52, Florence 20, Joksimović in Šiško po 11; Radivojević 21), odigrano v petek: Mega Leks – Sutjeska 101:72, jutri ob 18. uri: Crvena zvezda – Partizan, vrstni red: Budućnost 7-1, Mega Leks 6-2, Cedevita 5-3, C. zvezda 5-2, Olimpija, Igokea, MZT, Zadar in Krka po 4-4, Cibona in Metalac po 3-5, Tajfun in Sutjeska po 2-6, Partizan 2-5.