Odpisani hokejisti Olimpije so se lahko vsaj za hip poveselili. Če sinoči ne bi premagali Beljaka, bi od njihove zadnje zmage ravno na današnji dan minil natanko mesec dni. Ljubljančani so v petek sicer popravili svoj najdaljši niz brez zmage v EBEL, ko so proti Salzburgu izgubili že desetič zapovrstjo. Absolutni rekord serije porazov v ligi še vedno drži Alba, ki je bila v krstni sezoni 2007/08 kar petnajst tekem brez polnega izkupička.

Tivolskim hokejistom včerajšnji uspeh s tekmovalnega vidika ne pomeni kaj prida, saj je moštvo zacementirano na dnu lestvice in vnovič brez možnosti za vidnejšo uvrstitev. Lahko pa služi kot spodbuda predvsem mlajšim igralcem za nadaljnje delo in pomaga pri motivaciji med reprezentančnim premorom, ko bodo skoraj dva tedna brez izziva na klubski ravni. Šesterica ljubljanskih hokejistov se bo danes popoldne pridružila reprezentančni bazi na Bledu, kjer bo novi trenerski dvojec Nik Zupančič in Ivo Jan zbral povabljence pred prihajajočim turnirjem evropskega izziva v Katovicah na Poljskem. V Olimpiji bodo medtem lahko analizirali dosedanje opravljeno delo. Rezultati na ledu in v pisarni kajpada niso spodbudni, a glede na vse okoliščine ostajajo v pričakovanih okvirih.

Tivolsko občinstvo je številnih porazov že navajeno. V zadnjih letih se jih je resda nabralo že preveč, a vsake toliko časa se slovenski predstavnik v EBEL vendarle prikaže v spodobnejši podobi. Tako kot včeraj, ko dvoma o zmagovalcu ni bilo. Olimpija je narekovala ritem igre in izmučila nekdanjega soigralca J.P. Lamoureuxa. Njegov finski trener Hannu Järvenpää se je nekoč že izkazal na tivolski klopi, kjer je pred več kot tremi leti doživel zadnji vrhunec Olimpije z uvrstitvijo v polfinale EBEL, tokrat pa je moral priznati premoč nekdanjih delodajalcev.

Beljak je deloval razglašeno, kar je Olimpija s pridom izkoriščala. V zeleno-beli tabor se je vrnila sproščenost in igrivost z nekaterih tekem na začetku sezone, kar je po mučnem mesecu brez zmage naposled vrnilo nekaj več veselja v domačo garderobo. Premika na lestvici za edinega slovenskega ligaša v EBEL ob tako ponesrečenem začetku sezone seveda ni, zaostanek za prvima zasledovalcema Beljakom in Gradcem ostaja verjetno neulovljivih enajst točk. Ljubljančane po reprezentančnem premoru 13. novembra čaka domači preizkus proti Znojmu.

EBEL, 17. krog: Olimpija – Salzburg 2:5 (1:1, 1:3, 0:1, gledalcev 900; Kaspitz 15/PP1, Hebar 40; Brucker 8, Sterling 24, Ledin 38, Cijan 39, Walter 55), 18. krog: Olimpija – Beljak 4:1 (1:0, 3:1, 0:0, gledalcev 800; Reinthaler 10, Koblar 24, Scholz 28, Hebar 33/PP1; Santorelli 36), vrstni red: Salzburg 39, Linz in KAC po 33, Znojmo 32, Dornbirn 31, Bolzano 30, Dunaj 29, Innsbruck 23, Alba 22, Beljak in Gradec po 21, Olimpija 10.