Nemec, ki statistično gledano velja za najboljšega voznika formule 1 vseh časov, saj se lahko pohvali z rekordnimi 91 zmagami in petimi zaporednimi naslovi svetovnega prvaka med letoma 2000 in 2004, si je seveda ustvaril izdatno premoženje, saj je v najuspešnejših sezonah zaslužil okoli 100 milijonov evrov na leto, zato si zdravljenje na domu lahko privošči, je pa astronomsko drago. Teden zdravljenja naj bi tako stal blizu 150.000 evrov.

Schumacher naj bi sicer okreval do te mere, da prepoznava družinske člane in celo joka, ko sliši glas svojih otrok, a žal ne kaj več od tega. Njegova tiskovna predstavnica tako pravi, da ga čaka dolgotrajno okrevanje in težek boj, da bo nekoč znova zaživel normalno. Kako se Schumacher počuti, pa zelo dobro ve nekdanji dirkač formule 1 in njegov prijatelj Philippe Streiff, ki je po nesreči na testiranjih ostal prikovan na invalidski voziček, saj je tetraplegik, a je vendarle sposoben samostojnega življenja.

Nesreča je na preizkus postavila številne sponzorje, s katerimi je imel Schumacher sklenjene donosne pogodbe. Jih prekiniti ali izpolnjevati pogodbene določbe, kljub temu da jih Schumacher ni sposoben? Tako naj bi mu ob strani stala Mercedes in svetovalno podjetje DVAG, za prekinitev pogodbe pa so se odločili pri modnih podjetjih Navyboot in Jet Set ter proizvajalcu mineralne vode Rosbacher. Za milijone navijačev po svetu pa seveda ni dileme – Schumacherju tudi v slabem stojijo ob strani.