Seriji porazov hokejistov Olimpije ni videti konca, saj so sinoči na tivolskem ledu izgubili še sedmič zapovrstjo. Gradec je bil v tekmi brez prave discipline boljši s 7:5, kar je Olimpijo še bolj prikovalo na dno lestvice. Na mestu je vprašanje, kdaj bo edini slovenski predstavnik v EBEL spet okusil zmago. Nič ne kaže, da bi mu lahko uspelo v naslednjih krogih, ko bo moštvo odpotovalo v Bolzano in Dornbirn, doma pa se bo pomerilo s prvaki iz Salzburga.

Na tivolskih tribunah je po spodbudnih uvodnih krogih vse manj obiskovalcev, ki so očitno sprevideli, da se bo v novi zimi ponovila zgodba minule sezone. Ob tem je treba podčrtati, da je bila Olimpija sinoči poleg vseh težav oslabljena za šesterico igralcev, kar je privedlo do njenega dvanajstega poraza. Zaradi poškodbe prvega vratarja Olivierja Roya je domačo premiero v sezoni dočakal Tomaž Trelc, ki zahtevni nalogi ni bil kos. Trelcu se pozna, da je zunaj tekmovalnega ritma, zato ne čudi, da se mu je ob nekaterih ponesrečenih posredovanjih v prvi tretjini opazno znižala samozavest. Resnici na ljubo je forma mladega vratarja le kaplja v morje vseh klubskih preglavic. Naše včerajšnje poročanje, da v Tivoliju zamuja že del prve plače za hokejiste, vsekakor ni spodbudno...

Bolj zadovoljni so v teh dneh v Gradcu, kjer so se po zamenjavi samosvojega trenerja Todda Bjorkstranda naposled zbudili iz sna. Ivo Jan je na graški klopi nanizal štiri zaporedne zmage in v avstrijsko garderobo vrnil nasmeh. Slovenski trener se je že pri Olimpiji izkazal kot zaščitnik igralcev, ki je znal prisluhniti njihovim težavam. Podobno odprt odnos goji tudi do graških hokejistov. »V Tivoliju sem imel različne občutke, a zdaj je Gradec moje moštvo, zato sem vesel zmage. V klubu se je na začetku sezone znova zapletlo, zamenjavo na trenerski klopi so ljudje pričakovali. Hokejisti so se je resnično razveselili. Moštvo zdaj igra boljše, fantje so veliko bolj sproščeni in motivirani. V veliki večini se držijo tistega, kar se dogovorimo v garderobi. Sebe sploh ne morem primerjati z nekdanjim trenerjem Bjokrstrandom, saj vse naredim drugače. Razlikujeva se tudi po osebnostni plati. V Gradcu imam podpisano pogodbo do konca sezone, moji načrti pa so dolgoročni,« je Ivo Jan povedal po včerajšnji zmagi.

EBEL, 14. krog: Olimpija – Gradec 5:7 (2:3, 1:3, 2:1, gledalcev 600; Ropret 4, Sotlar 17/PP1, Hebar 26, 58, Pešut 59; Werner 6, 33/PP1, 35, Natter 9, 43, Kovačevič 10, Almtorp 40), Innsbruck – Bolzano 1:5, KAC – Dornbirn 1:3, Dunaj – Znojmo 4:3, Beljak – Salzburg 1:4, Linz – Alba 5:0, vrstni red: Salzburg 30, Znojmo in Linz po 28, Dornbirn 26, Bolzano 23, KAC 23, Dunaj 21, Innsbruck 19, Beljak 18, Gradec in Alba po 15, Olimpija 7.