Pritisk je bil velik, toda zdržali smo. Osvojili smo bronasto kolajno na domačem prvenstvu. Pred tem sem uvedel nekaj novosti. Polovico treningov smo imeli v dvorani, polovico v naravi. Takrat je bil v odbojki uveljavljen še stari način štetja, ko je bilo potrebnih več kot dvajset menjav za eno točko. Zmagovalec je bil tisti, ki je imel moč za en skok več. Odbojka ni časovno omejena, zato moraš biti vzdržljiv. Igralci so se najprej upirali, saj so prihajali iz urbanega okolja. Med njimi je bil tudi Miloš Grbić, oče znanih odbojkarjev Vladimirja in Nikole. Uspelo mi jih je prepričati, saj sem bil vedno na čelu kolone, čeprav sem imel 40 let. Ustrezna kondicijska priprava je v neposredni povezavi z mentalno in čustveno energijo. Prav zato me veselijo informacije iz Sofije, da Slovenci pred dvobojem z Italijo trenirajo tudi v fitnesu. Selektor Andrea Giani se zaveda, da je stres čakanja na tekmo večji kot stres igranja, zato je treba čas do tekme zapolniti s treningom.

Pri osvajanju kolajne se ne izbira sredstev. Junaki so tisti, ki gredo v boj tudi za ceno poškodbe ali bolezni. Izpostavil bi Klemna Čebulja. Proti Poljski je igral z virusno gripo, bil pa je tudi izredno čustveno prizadet, saj je med prvenstvom umrl njegov nekdanji trener, ki je bil skoraj del družine.

Proti Italiji bodo prisotna močna čustva, naključni dejavniki in provokacije. Olajševalna okoliščina je, da so Italijani že uvrščeni na olimpijske igre, zato bodo malce manj grizli. Francija in Bolgarija imata večji motiv, zato ima Slovenija največ možnosti za zmago, ki bi prinesla kolajno, prav proti Italiji.

Viktor Krevsel je nekdanji selektor Jugoslavije, Španije in Slovenije.