Hokejisti Olimpije so prvič v sezoni zapadli v občutnejšo rezultatsko krizo. Sinoči so imeli proti Dornbirnu zmago že v žepu, a so zavoljo slabše zadnje tretjine izgubili s 3:4. Čeprav je tivolsko moštvo zadnje tri tekme odigralo na domačem ledu, je bil to že četrti ljubljanski poraz v nizu. Olimpija je od včeraj na zadnjem mestu v EBEL, ob koncu tedna pa jo čakata zahtevni gostovanji v Salzburgu in Beljaku.

Dogajanje v hokejskem Tivoliju podrobno spremlja novi reprezentančni selektor Nik Zupančič, pred katerim bo prihodnji mesec na turnirju na Poljskem premiera na slovenski klopi. Zupančič ne obiskuje le tekem Olimpije, ampak si s tribune z zanimanjem ogleda tudi kakšen trening. »S trenerjem Fabianom Dahlemom se veliko pogovarjava. Moštvo trenira kvalitetno in namensko. Nič ni prepuščeno naključju. Glede na vloženi trud bi Olimpija lahko imela več točk. V obrambi so solidni, saj ne prejemajo veliko golov. Problem je v napadu in igri z igralcem več, kjer se pokaže individualna kvaliteta. Trener išče veliko možnosti. Kaspitz je denimo idealen hokejist za igro z igralcem več, potem pa se že ustavi. Igralci včasih preveč komplicirajo. Na zadnjih tekmah je Dahlem poskusil s Sotlarjem, ki je ob številčni prednosti zelo koristen, v igri pet na pet pa je zaradi pomanjkanja fizične moči precej neviden,« je analiziral Zupančič.

Ker je tivolski kolektiv že četrto sezono zapovrstjo edini slovenski predstavnik v EBEL, lahko Zupančič mlade kandidate iz domačega okolja za nastop v članski vrsti črpa predvsem iz Olimpije. V prvem tekmovalnem mesecu je pohvalil zavzet pristop Nika Pema, ki se je v Ljubljano preselil z Jesenic. »Pema sem spoznal že kot trener gorenjskega moštva. Zavedam se, česa je sposoben, a mora biti potrpežljiv, saj ničesar ne moreš doseči čez noč. Ko je v minuli sezoni v Olimpijo prestopil Sebastjan Hadžič, je hitro opozoril nase, a je kasneje padel v formi. To ni nič nenavadnega, gre za običajen proces pri mladih igralcih,« pravi slovenski selektor, ki v tej sezoni veliko pričakuje predvsem od Žige Pešuta in Gregorja Koblarja, ki že tretje leto nosita zeleno-beli dres. »Nista več novinca. Poznata kvaliteto lige in nasprotnike. V tej zimi bi morala pokazati dodano vrednost. V športu je najlažje začetnikom, saj nastopajo razbremenjeni, vsako naslednje leto pa so pričakovanja višja,« je pristavil Zupančič, ki bo seznam reprezentantov za novembrski test na Poljskem objavil v prihodnjih dneh.

EBEL, 11. krog: Olimpija – Dornbirn 3:4 (2:1, 1:1, 0:2, gledalcev 1000; Kaspitz 3/PP1, Selan 17, Mušič 27/PP1; Sylvester 14, 24, Greentree 53, Siddall 58), Znojmo – Innsbruck 5:0, Alba – KAC 2:1 po kazenskih strelih, Linz – Beljak 5:3, Dunaj – Salzburg 0:3, Bolzano – Gradec 3:4, vrstni red: Znojmo 25, Linz 22, Salzburg 21, KAC in Dornbirn po 19, Dunaj 18, Innsbruck 16, Beljak in Bolzano po 15, Alba 13, Gradec 8, Olimpija 7. Prihodnji krog, petek ob 19.15: Salzburg – Olimpija.