Upam, da selektor Andrea Giani ve, kaj dela. Zagotovo razmišlja zgolj o zmagah. Ima določene hipoteze, kako se mora delati v državni reprezentanci. V Italiji ni dobil priložnosti, zato hoče svoje hipoteze uresničiti z našimi fanti. V isti vlogi sem bil sam, ko sem šel iz Jugoslavije za selektorja v Španijo, saj nekaterih stvari nisem več mogel uresničiti v jugoslovanski reprezentanci. Vsak trener ima svoje strategije in prijeme, ki jih želi pokazati v praksi. Doma ali na tujem.

Jutri bomo igrali proti Poljski, kar je poseben izziv. Ponuja se priložnost za skalp svetovnega prvaka, in to na uradni tekmi, kar ima posebno težo za igralce, vodstvo zveze in vso javnost. Marsikaj je možno, saj smo Poljsko lani že premagali. Pomemben bo ekipni duh in sposobnost obvladovanja stresa pri napetem rezultatu. Treba bo imeti hladno glavo in vroče srce. Zadnji dan nas čaka še obračun z Belgijo, ki smo jo nekoč kot Jugoslovani z lahkoto premagovali, toda v sedanjih časih je Belgija stalna članica svetovne lige, zato ima veliko izkušenj.

V treh dneh bodo tri velike borbe. Slovenci bodo morali imeti veliko fizične, mentalne, emocionalne in tudi bojevniške energije. Vsak ima pravico zmagati in se boriti. V zadnjem obdobju dokazujemo, da smo sposobni premagati vsakega na svetu. Vse bo odvisno od malenkosti.

Evropsko prvenstvo bo spektakel, ki se bo pretvarjal v lepoto. Videli bomo bravure pri veliki hitrosti. Odbojka je šport za hrabre ljudi. Kar dela Mitja Gasparini pri tesnem rezultatu, ko nasprotniku zabije as, je dokaz hrabrosti. Brez poguma ni nič.

Viktor Krevsel je nekdanji selektor Jugoslavije, Španije in Slovenije.