Pivovarji so v uvodnih treh krogih igrali proti trem – vsaj na papirju – najslabšim nasprotnikom v skupini (Bešiktaš, Zagreb, Wisla) in jih obračuni z elitno četverico (Kiel, Veszprem, PSG, Flensburg) šele čakajo. Premagali so Turke, za katere je bilo že vnaprej jasno, da so popolni avtsajderji, izgubili pa proti Hrvatom in Poljakom, neposrednim tekmecem v boju za vsaj šesto mesto, ki še kot zadnje pelje v osmino finala. Še bolj skrbi, da so proti Zagrebu in Wisli klonili v Zlatorogu, kar pomeni, da bi ob normalnem razpletu preostalih tekem za napredovanje potrebovali vsaj en njun skalp v gosteh, kar pa bo zelo težko. A tako Zagreb kot Wisla imata poleg zmag v Zlatorogu še nekaj dodatnega kapitala, ki pa gre v celjski minus: Hrvati so doma povozili Kiel in le zaradi kraje danskih sodnikov v soboto za gol izgubili proti Veszpremu, Wisla pa je doma odščipnila točko Madžarom.

Iz zaradi poškodb zdesetkane in igralsko evropsko limitirane ekipe trener Branko Tamše vleče maksimum, a to, da ima na razpolago najmlajšo ekipo v ligi prvakov, ne more in ne sme biti več alibi. Že pogled v soseščino in prav tako oslabljeni igralski kader Zagrebovega trenerja Veselina Vujovića kaže, da se je mogoče s prav tako mlado in neizkušeno zasedbo in z verjetno precej večjimi igralskimi anonimneži, kot jih ima Celje, v kateri povrh vsega ni niti enega tujca (pivovarji jih imajo pet), enakovredno kosati z giganti in jih celo premagovati. Da se je Tamše kot žrtveno jagnje znašel na tnalu nerealnih pričakovanj predvsem klubskih in sponzorskih veljakov, posredno potrjujejo njegove besede po porazu z Wislo: da on ne ustvarja nobenega pritiska na igralce, ampak si ga oni sami ali pa jim ga določeni ljudje, in da jim nekateri (javnost, mediji ?) ne privoščijo točk in zmag. A obračunavanje z mediji in drugače mislečimi v slogu nogometnega selektorja Srečka Katanca ter iskanje notranjih in zunanjih sovražnikov je početje, ki se lahko hitro vrne kot bumerang.

Dva zaporedna evropska poraza sta slaba psihološka popotnica pred jutrišnjim derbijem z Gorenjem. Ob morebitnem neuspehu proti Velenjčanom bi v Zlatorogu zasvetila luč za alarm, kajti nato do začetka decembra sledijo evropske tekme s Flensburgom, PSG (dvakrat), Kielom (dvakrat) in Veszpremom (dvakrat), po katerih bi lahko bil niz celjskih porazov že zelo dolg. Če k temu dodamo še to, da naj bi Heineken, novi lastnik generalnega pokrovitelja kluba, izpeljal nekaj kadrovskih sprememb v podjetju, povezanih tudi z ljudmi, ki imajo sočasno še visoke funkcije v klubu, in da je vprašanje, koliko – manj – denarja bo dajal za rokomet, se obetajo še težji časi.