Pred sobotno tekmo z Mariborom je Zavrč navijačem predstavil odmevno okrepitev, nekdanjega španskega reprezentanta Alberta Riero, kar naj bi bil uvod v nogometni praznik, a dogodki, ki so sledili, obema kluboma in slovenskemu nogometu niso v ponos.

Čeprav so vse tri gole na tekmi dosegli nogometaši Maribora, je zmaga z 2:1 ostala doma, saj sta Marko Šuler in Maruwan Kabha žogo poslala za hrbet svojega vratarja. Nov neugoden izid je verjetno glavni razlog za slabo voljo v taboru vijoličastih, ki se odraža tudi v obnašanju njihovih navijačev v Zavrču, saj je bila tekma zaradi divjanja Viol za vrati v drugem polčasu nekaj časa prekinjena.

Slaba organizacija in izpad Zahovića

Že v soboto zvečer je iz tabora Maribora prišlo obvestilo za javnost, v katerem so Zavrč obtožili slabe organizacije in neprimernega obnašanja uradnih oseb domačega kluba, zaradi česar naj bi prišlo do navijaških izgredov in prekinitve tekme. »Osupnila pa so nas dejanja, ki so privedla do takšnega zaključka. Dejanja s strani uradnih oseb pod okriljem domačega in nam vedno prijateljskega kluba. Izzivanja z razpihovanjem najnižjih strasti so nas vrnila v neke pretekle čase, za katere smo menili, da so minili in se na naših prostorih ne morejo več ponoviti. A smo žal bili v zmoti,« so zaključili.

Zavrč je nato v nedeljo v javnost poslal svoj pogled na dogodke na sobotni tekmi. Haložani zavračajo očitke o slabi organizaciji, izpostavili pa so neprimerno obnašanje uradnih oseb Maribora. Nov poraz je očitno slabo prenesel predvsem Zlatko Zahović, ki naj bi žalil prisotne na častni tribuni in tudi v VIP prostoru.

Zahovića skrbi za slovenski nogomet

Športni direktor Maribora se je na obtožbe odzval včeraj zvečer, v odprtem pismu pa jih je označil za laži, čeprav svojega obnašanja konkretno ni zanikal. »Če je bil kdo v sobotnem večeru deležen žaljivk in celo groženj, je to vodstvo NK Maribor. Sam sem se odzval na njihove provokacije in grožnje kot vsak normalen človek, ob prebranem pa z grenkim priokusom lahko ugotavljamo, do kod so pripravljeni iti predstavniki završkega kluba v svojih zgodbah,« je zapisal Zahović in zaključil z besedami: »Me pa kot športnega direktorja Maribora in človeka, ki ima bogato reprezentančno kariero v majici z našim grbom, zelo skrbi, če lahko po teh dogodkih sklepamo, kam bo šel slovenski nogomet. Vse nas lahko zelo skrbi.«

V besedah katere strani je več resnice, je težko presoditi, vsekakor pa takšna javna obračunavanja slovenskemu nogometu ne delajo usluge.

V nadaljevanju objavljamo vsa tri obvestila za javnost v celoti.