V letošnjem juliju, v jubilejnem 25. letu prisotnosti na trgu, je to podjetje s sanitarno toplotno črpalko KRONOTERM WP2 LF-301E ponovilo uspeh in prestavilo mejnik, ki ga na tem inštitutu med testiranimi toplotnimi črpalkami ni dosegel še nihče. Po standardu EN 16147 (A20 / W10-55) je doseglo najvišji rezultat med vsemi proizvajalci, in sicer COP kar 3,8. Rezultati testa so vidni na www.wpz.ch.

Kaj rezultat pomeni za končnega uporabnika?

Gole številke končnemu uporabniku ne morejo predstaviti uporabnosti, ki jo takšna toplotna črpalka ponuja. Po konstrukcijskih izboljšavah modela ECO, je sedaj možno segreti enako količino vode še z več kot 10 odstotkov manjšimi stroški kot do sedaj. Razlika med ogrevanjem sanitarne vode s toplotno črpalko in segrevanjem s konvencionalnim virom ogrevanja je sedaj še večja v prid toplotnim črpalkam. Prav tako se zmanjša tudi poraba elektrike v stanju pripravljenosti za dodatnih 22 odstotkov. Prihranki so tako lahko še večji. Toplotna črpalka porabi namreč le 23 odstotkov stroškov v primerjavi s klasičnim električnim bojlerjem.

Kaj ta rezultat pomeni za podjetje Termo-tehnika?

Imeti najboljšo toplotno črpalko na trgu je vsekakor velik privilegij, ampak ta privilegij je zahteval ogromno truda. Rezultat potrjuje trud, vložen v iskanje vedno boljših in kakovostnejših rešitev ter vedno bolj učinkovitih komponent, z mislijo na čimbolj enostavno upravljanje za končnega uporabnika. V novih proizvodnih prostorih je še bolje poskrbljeno za nadzorovan in kakovosten proces proizvodnje. S tako dobrimi produkti se odpirajo nova prodajna vrata v tujini, vse več pa je tudi slovenskih kupcev, ki cenijo tehnološko dovršene izdelke in si želijo s kupljeno napravo velike prihranke.

Kljub najboljšim rezultatom se razvoj sanitarnih toplotnih črpalk nadaljuje. Po besedah lastnika podjetja Termo-tehnika Rudija Kronovška je sanitarna toplotna črpalka produkt, ki bi ga moral imeti vsak dom. Z uporabo toplotne črpalke Kronoterm varčujemo in se borimo za bolj čisto okolje, saj zmanjšujemo svoj ogljični odtis, z nakupom pa podpiramo tudi slovenska delovna mesta. Izkušnje strank in število montiranih naprav po domovih jasno kažejo, da je to zaupanja vreden produkt.

Toplotna črpalka WP2 LF-301E je že naprodaj pri vseh pooblaščenih trgovcih in monterjih proizvajalca Termo-tehnika.