Slovenija je kljub temu pokazala suverenost. Sodimo med šestnajst najboljših v Evropi, medtem ko Gruzijci niso ekipa za največje evropske dosežke. Slovenci imamo veliko majhnih in agresivnih igralcev, ki so moderni in prinašajo kakovost. Na drugi strani je bilo pri Gruziji opazno, da so višji, a tudi težji in okornejši, pri čemer je jasno, da ne morejo držati hitrega ritma. Slovenija ima košarkarje, ki lahko igrajo prototip moderne košarke.

Težave imamo pod košem. Manjka nam dominantnosti v skoku in v hitri prvi podaji, ko bi lahko dosegli več točk iz protinapada. S tem orožjem bi bili lahko konkurenčni tudi najboljšim. Če bi Slovenija bolj striktno zapirala prostor pod košem, bi bila zrela za najboljše dosežke. Pri organizaciji igre sta Klobučar in Joksimović zelo korektna. Zdi se tudi, kot da tekmeci ne vedo, da to ni njun naravni položaj, zato ne izvajajo pritiska pri naši organizaciji napada. Zraven pomaga še Prepelič, ki dobro podaja. Proti Gruziji je bil ključen tako zaradi trojk kot zaradi podaj. Vedno je znal narediti dodano vrednost.

Realno smo tretja reprezentanca v skupini. Proti Grkom moramo odigrati hitro in agresivno, a tudi precizno in sproščeno v napadu. Slovenija se bo skoraj gotovo uvrstila v drugi krog. Makedonci in Nizozemci, podobno kot Gruzijci, niso niti približno na naši ravni.

V preostalih skupinah blestijo Srbi. Proti Španiji so igrali odlično, ravno Španci so me najbolj razočarali. Zame so bili med glavnimi favoriti za odličja, toda prvi vtis je slab. Nimajo širine in vse temelji na individualni kakovosti.

Zmago Sagadin je nekdanji trofejni košarkarski trener.